Transportverzekeraars hebben betere data nodig voor ESG

De maritieme verzekeringssector moet gegevens beter omarmen als het ESG-ambities met succes wil implementeren, zegt Patrizia Kern, Chair  van IUMI’s Data & Digitalization Forum. Tijdens de IUMI-conferentie in Chicago vertelde ze het publiek van verzekeraars dat er weliswaar meer gegevens over de activiteiten van verzekerden beschikbaar zijn, maar dat deze consistent, betrouwbaar, relevant en bewijsbaar moeten zijn om nuttig te zijn.

Ze zei: “ESG is here to stay: meer dan 92% van de S&P Global 500-bedrijven rapporteren nu over hun ESG-metriek en maritieme verzekeraars maken een snelle inhaalslag. Maar ESG is zinloos als het niet wordt gestaafd door verifieerbare gegevens. We hebben de kans om de maritieme sector te transformeren en aantrekkelijker te maken voor beleggers en een nieuwe generatie sociaal bewuste transportverzekeraars aan te trekken.”

De deelnemers aan de conferentie hoorden gedetailleerde voorbeelden van hoe gegevens kunnen worden gebruikt om trends en geografische hotspots voor ongevallen op zee vast te stellen, havens met een hoog risico te markeren om reders te waarschuwen, gerichte schadepreventieactiviteiten uit te voeren op basis van de claimprestaties van verzekeraars en due diligence op het gebied van mensenrechten om ervoor te zorgen dat verzekeraars een volledig beeld hebben van de activiteiten van hun klanten. Dankzij de snelle vooruitgang op het gebied van machine learning  en kunstmatige intelligentie (AI) kunnen ESG-beoordelingen in zakelijke workflows worden geïntegreerd. “Er zijn echter uitdagingen op het gebied van gegevensstandaardisatie, waardoor er veel versies van de waarheid zijn.”

Het in 2018 gelanceerde Big Data and Digitalization Forum bestaat uit transportverzekeringsprofessionals uit verschillende branches, IUMI Professional Partners die actief zijn in de digitale wereld en data analytics, en vertegenwoordigers van technologische marktleiders om ervoor te zorgen dat een breed scala aan standpunten vertegenwoordigd is in het Forum. “We moeten klaar zijn om meer informatie met elkaar te delen en deze gegevens te standaardiseren als we de voordelen van het innemen van een ESG-stellingname volledig willen realiseren”, merkt Patrizia Kern op.