The Ardonagh Group wil uitgroeien naar Top 5- speler op wereldwijde makelaarsmarkt; na overname Léons interesse in verdere expansie in Nederland


The Ardonagh Group zit barstensvol groeiambities, wereldwijd maar ook in Nederland, zo blijkt uit een interview met Conor Brennan (CEO Ardonagh Europe) en Sunny Léons en Dov Rychter van  de Leons Group in het vandaag verschenen interview in Risk & Business Magazine. “We willen binnen vijf jaar onze omzet verdubbelen tot over de  1 miljard dollar en uitgroeien tot de Top-5 makelaars in de wereld.”  Voor de verdere Europese expansie wordt primair gekeken naar  kandidaten in Spanje en Duitsland , maar worden er ook al gesprekken gevoerd met bedrijven in meerdere landen in Europa, waaronder ook in Nederland. “We zijn ervan overtuigd dat er hiervoor voldoende groeipotentieel is.” 

Beide bedrijven zijn positief gestemd over de toekomst. Conor zegt ervan overtuigd te zijn dat er wereldwijd nog voldoende makelaars actief zijn die in aanmerking komen voor aansluiting bij The Ardonagh Group. “Bedrijven  met dezelfde visie, klant- en marktbenadering en  hetzelfde ondernemerschap en DNA als Arachas,  MDS en Leons die weliswaar momenteel  (nog)  niet denken aan verkoop van hun bedrijf maar die wel degelijk een goede aanvulling zouden kunnen gaan vormen. Het is aan ons om hen daarvan te overtuigen. nog overtuigd kunnen worden van de voordelen  van aansluiting. Wij hebben niet de ambitie om de grootste te worden, wel de beste. En we gaan niet voor het korte termijn gewin maar voor succes op de lange termijn. Als we een partnerschap  aangaan, willen we dat die ook over tien jaar nog succesvol fungeert voor alle betrokkenen.”

Bij Leons denken ze er net zo over. Dov: “We blijven doorgaan op de ingeslagen weg met onze aanpak die zijn meerwaarde door de jaren heen meer dan bewezen heeft: met persoonlijke  aandacht voor de klant,  deskundige medewerkers, geen reclame en koude acquisitie maar nieuwe klanten louter via introductie door bestaande klanten. We verwachten ,dan ook zeker verder te groeien, al werken we nooit met targets en andere groeidoelstellingen , zeker nu we daarnaast kunnen terugvallen op The Ardonagh Group.”

Wanneer tevreden?

Op de slotvraag wanneer zij tevreden zijn , antwoordt Conor: “Als we volgend jaar in alle belangrijke verzekeringsmarkten in Europa, waaronder zeker ook Nederland,  in gesprek zijn met één of meerdere toonaangevende makelaarsbedrijven in gesprek zijn  over een partnerschap. Een samenwerkingsverband als The Ardonagh Group was er nog niet was in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat hieraan behoefte is en dat ook de grote internationale verzekeraars daar over te spreken zijn en voordeel bij kunnen hebben.”

Sunny reageert kort maar krachtig. “Als we door kunnen blijven gaan zoals we dat altijd hebben gedaan. Maar vooral wanneer  onze klanten, aandeelhouders, medewerkers  en natuurlijk  Ardonagh tevreden zijn en wij met z’n aller nog plezier hebben in ons werk. We hebben er het volste vertrouwen in dat we daarin zullen slagen.”

Kijk hier voor het volledige artikel:https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2023/02/RB-1_2023.pdf