Symposium Sustainable Finance & Tax : Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies

Op 16 mei a.s. vindt van 14.30 tot 18.00 uur het Symposium Sustainable Finance & Tax plaats met als titel ‘Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies’. 

Om een toelichting op dit thema schrijven de organisatoren: “Duurzaamheid is een groot maatschappelijk thema. Burgers en bedrijven staan voor grote investeringen om de klimaatdoelstellingen te halen en om te voldoen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Om die duurzame doelen daadwerkelijk te halen, kunnen financieel en fiscaal adviseurs een belangrijke, aanjagende rol spelen.Door meervoudige waarde te creëren ontstaat bovendien ook voor de adviseur zelf een duurzaam businessmodel. Om de beroepsgroep (en de studenten die worden klaargestoomd voor het adviesvak) te helpen haar rol te pakken bij de verduurzamingstransitie, doet de HAN via het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax onderzoek.”

Op maandag 16 mei 2022 organiseert dit lectoraat het eerste symposium plaats waarbij de deelnemers worden bijgepraat over de duurzaamheidsambities van de overheid en het MKB, die de maatschappelijke uitdagingen illustreren.Tijdens het symposium worden de eerste onderzoeksresultaten en de visie op de toekomst van financieel en fiscaal advies door associate lector Fred de Jong gepresenteerd. Dit doet hij samen met verschillende gasten: vertegenwoordigers van de overheid, MKB Nederland, belastingadviseurs en onafhankelijk financieel adviseurs. Interactie met het publiek zal zeker niet ontbreken; we scheppen daarvoor plenair de gelegenheid onder leiding van lector Financial Control, dr. Koos Wagensveld.

Programma 

14:30 uur – 18:00 uur

  • Welkom door Yvonne de Haan (lid College van Bestuur HAN) en Koos Wagensveld (lector Financial Control)
  • Bijdrage Sandra Pellegrom (SDG coördinator Nederlandse overheid) over de SDG’s en de duurzame ambities voor Nederland
  • Bijdrage MKB Nederland over de duurzaamheidstransitie in het MKB en de rol van de financiële sector hierbij
  • Kenniscollege Fred de Jong over de duurzame toekomst van het financieel en fiscaal advies
  • Plenaire interactie met Enno Wiertsema (directeur brancheorganisatie financieel adviseurs Adfiz), Martin Hommersom (bestuurslid Register Belastingadviseurs) en Sandra Pellegrom
  • Start netwerkborrel

Aanmelden 
U bent van harte welkom! Aanmelden kan via deze link

Aanmelden