Swiss Re’s iptiQ en IKEA komen met inboedelverzekering op de markt

Swiss Re’s digitale platform iptiQ en IKEA hebben vandaag de lancering aangekondigd van HEMSÄKER, een naar eigen zeggen betaalbare en voor consumenten toegankelijke inboedelverzekering. Met HEMSÄKER, dat binnen enkele minuten online kan worden aangeschaft via de IKEA-website, wordt beoogd om de doelgroep voor het verzekeringsproduct te verbreden. De polis wordt in eerste instantie geïntroduceerd in Zwitserland en Singapore.

Het digitale platform iptiQ van Swiss Re is een white-label aanbieder voor zowel  schade-, levens en ziektekostenverzekeringen. Het B2B2C-bedrijfsmodel stelt merken zoals IKEA in staat hun klanten innovatieve nieuwe diensten aan te bieden door op maat gemaakt verzekeringsproducten uit te rollen met behulp van het iptiQ-platform.

HEMSÄKER, dat de Zweedse woorden voor ‘thuis’ en ‘veilig’ combineert, kan online worden gekocht via de IKEA-website en kan op elk moment worden geannuleerd met ingang van de volgende dag, terwijl iptiQ   verantwoordelijk is voor het beheer van alle gerelateerde klantcontacten. Het aanbod is afgestemd op de specifieke markten, In  Zwitserland kunnen klanten ervoor kiezen de modulaire dekking aan te passen aan hun specifieke wensen .