Swiss Re schat schade claims orkaan Ian op circa $ 1,3 miljard

Swiss Re schat zijn voorlopige claims als gevolg van orkaan Ian op ongeveer $ 1,3 miljard, resulterend in een verwacht netto groepsverlies van ongeveer $ 0,5 miljard voor het derde kwartaal van 2022. Hoewel de doelstelling van 10% groepsrendement in 2022 waarschijnlijk niet zal worden gehaald, gezien de impact van natuurrampen, de oorlog in Oekraïne en de volatiliteit op de financiële markten, blijft de Groep vertrouwen houden in de vooruitzichten op middellange termijn en zich inzetten voor de rendementsdoelstellingen voor 2024.

De orkaan Ian kwam op 28 september 2022 als orkaan van categorie 4 aan land in het westen van Florida. Met aanhoudende windsnelheden van ongeveer 240 km/u was Ian een van de sterkste orkanen die ooit in de VS aan land kwam en die de getroffen regio niet alleen blootstelde aan extreme winden, maar ook aan stormvloeden en stortregens. Swiss Re schat het voorlopige totale verzekerde marktverlies van orkaan Ian op $ 50-65 miljard. De bovenstaande schattingen zijn onderhevig aan onzekerheid en moeten mogelijk later worden aangepast naarmate het proces van schadeaangifte en -evaluatie vordert.

Swiss re: “L&H Re en Corporate Solutions blijven op koers om hun respectieve doelstellingen voor 2022 te bereiken, namelijk een netto-inkomen van ongeveer $ 300 miljoen en een gerapporteerde gecombineerde ratio van minder dan 95%. De gerapporteerde en genormaliseerde gecombineerde ratio’s van P&C Re werden in het derde kwartaal beïnvloed door een toename van kleine tot middelgrote claims, deels onder invloed van de economische inflatie. Als gevolg daarvan is het onwaarschijnlijk dat het bedrijf in 2022 de doelstelling voor de genormaliseerde combined ratio van minder dan 94% zal halen. Swiss Re behoudt zijn zeer sterke kapitaalpositie, met een SST-ratio van 274% per 1 juli 2022. Hierdoor kan Swiss Re winstgevende kansen benutten in een verhardende herverzekeringsmarkt, terwijl het zich blijft inzetten voor zijn prioriteiten op het gebied van kapitaalbeheer. “De resultaten van de Groep over het derde kwartaal zullen op 28 oktober 2022 worden bekendgemaakt.