Swiss Re gaat organisatiestructuur aanpassen; opsplitsing herverzekeringsbedrijf in Schade en Leven & Zorg

Swiss Re heeft vandaag plannen aangekondigd om zijn organisatiestructuur te stroomlijnen. De reorganisatie, die tot doel heeft de structuren te vereenvoudigen en de efficiëntie en klantervaring te verbeteren, gaat in op 3 april 2023, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

De huidige Reinsurance Business Unit zal worden opgesplitst in P&C Re en L&H Re, met elk volledige zeggenschap over de respectievelijke  acceptatie- en schademanagementprocessen. Urs Baertschi, momenteel Chief Executive Officer Reinsurance EMEA, zal P&C Re leiden, terwijl Paul Murray, momenteel CEO Reinsurance Asia Pacific, L&H Re zal leiden.

Moses Ojeisekhoba, momenteel CEO Reinsurance, krijgt de leiding over Global Clients and Solutions. Deze Business Unit omvat de client management teams die de wereldwijde herverzekeringsklanten van Swiss Re bedienen, Public Sector Solutions, iptiQ en Reinsurance Solutions. Corporate Solutions blijft een Business Unit onder leiding van Andreas Berger.

De verantwoordelijkheden van de Group Chief Underwriting Officer zullen opnieuw worden toegewezen, met name aan de CUO’s van P&C Re en L&H Re, alsmede aan Group Risk Management, om de focus van de Groep op underwriting excellence voort te zetten. De taken van de regionale presidenten zullen worden herschikt, aangezien deze functies in de nieuwe opzet niet langer bestaan. Group CEO Christian Mumenthaler verklaarde: “De geplande veranderingen zullen de nadruk leggen op prestatieverantwoordelijkheden en duidelijke efficiëntie opleveren. De eenvoudiger opzet met kortere besluitvormingstrajecten zal ook leiden tot een grotere klantgerichtheid.”