Swiss Re behoudt de toppositie op het gebied van herverzekeringen, vooral door expansie van het schadebedrijf

Swiss Re blijft aan de top van de Top 50 Global Reinsurance Groups leaderboard, aangezien de aanzienlijke groei van grote schadeverzekeringstransacties eraan bijdroeg om de  bruto premieomzet in 2019 met 16% te verhogen. Volgens de laatste gegevens van de 50 grootste herverzekeringsgroepen ter wereld van ratingbureau A.M. Best, , groeide vorig jaar Swiss Re’s schadeverzekeringsportefeuille  met maar liefst 25,1%, voornamelijk als gevolg van grote transacties in Noord- en Zuid-Amerika en EMEA. Als resultaat van de aanzienlijke groei stelt A.M. Best  dat Swiss Re ‘zijn voorsprong op de nummer 2 Munich Re heeft vergroot”.

Swiss Re werd bij deze uitbreiding van het schadeherverzekeringsbedrijf volgens AM Best  geholpen door het toenemende gebruik van alternatief kapitaal. Ook hebben de groei in de in het segment  natuurrampen en de tariefsverhogingen voor de slecht presterende productielijnen bijgedragen aan de verdere expansie van Swiss Re.

Swiss Re staat op nummer één in de top 50 van de herverzekeringsgroep, met brutopremies die in 2019 oplopen tot 42,2 miljard dollar.Munich Re is tweede, met premies van bijna $ 37,9 miljard, Hannover Re derde met $ 25,4 miljard en SCOR op de vierde plaats met $ 18,3 miljard. De grootste stijger  in de lijst was van de Bermuda-herverzekeraar Validus Reinsurance, Ltd., eigendom van AIG, die vijf plaatsen steeg naar 28 terwijl de bruto premieomzet n 2019 met 39,1% toenam. W. R. Berkeley steeg ook vijf plaatsen naar nummer 45

“Swiss Re en Munich Re zullen waarschijnlijk de top twee plaatsen op de lijst blijven innemen, aangezien ze in 2019 goed waren voor bijna 30% van de totale GPW van de Top 50, wat de dominantie van grote herverzekeraars bovenaan de lijst nog eens aantoont,” verklaarde Scott Mangan, associate director, AM Best. De gemiddelde combined ratio van de top 50 herverzekeringsgroepen steeg tot 102,4% in 2019, een bescheiden verslechtering ten opzichte van de combined ratio van 2018 van 100,9. De reden voor de toename was voornamelijk te wijten aan sociale inflatie in Amerikaanse slachtoffers van ongevallen en tyfonen  in Azië, evenals aan schades  door stormen in 2018. De top 10 herverzekeringsgroepen waren goed voor 69% van de totale gross written premiums van de top 50, aldus AM Best.

In de afgelopen jaren lag dit percentage consequent rond de 70%, wat AM Best’s gedachte  versterkt dat de grootste herverzekeraars in de branche onevenredig grote hoeveelheden risico;s  blijven tekenen, ondanks de inspanningen van cedenten om hun herverzekeringspanels te diversifiëren en hun tegenpartijrisico te spreiden. ratingbureau uitgelegd