Stater opent kantoor in Duitsland

Stater, de onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt, breidt haar internationale netwerk verder uit en versterkt haar marktpositie in Europa met een nieuwe vestiging in Düsseldorf.

Arjan Hessels, Managing Director New Business & Innovation van Stater N.V. en tevens Managing Director van Stater Deutschland GmbH, maakte dit bekend tijdens de Finance Forward conferentie in Hamburg op 18 mei. Op dit podium “für die Transformation der Finanzwelt” laat Stater zien dat het kredietverstrekkers ook in Duitsland ondersteunt bij hun digitale transformatie en hun processen en innovatie versnelt.   

Vorig jaar zette Stater de eerste stap met de overname van Stater Belgium. De digitale greenfield propositie, een geavanceerde SaaS-oplossing, waarmee Stater de Duitse markt bedient, is de volgende stap in het invullen van haar internationale groeistrategie. Aan de basis daarvan staat het robuuste outsourcingplatform dat de hoogste vorm van assurance biedt en waarmee Stater de hoogste Fitch-rating voor ‘primary servicing’ in Europa behaalt (RPS1-).   

Arjan Hessels: ”Stater is er om consumenten op de hypotheekmarkt veilig, snel en probleemloos hun hypotheek te laten afsluiten. Wij willen de technische kennis en ervaring die we in de afgelopen 25 jaar hebben opgebouwd nu ook aanbieden aan Duitse marktpartijen. Op de Duitse markt winnen neobanks snel terrein, vooral onder jongere consumenten. Traditionele spelers worden daarom uitgedaagd om digitalisering en klantgerichtheid tot de kern van hun dienstverlening te maken. Stater kan beide groepen ondersteunen met een robuust outsourcingplatform waarmee we klanten helpen om te innoveren.” Stater is met meerdere Duitse partijen in gesprek en verwacht binnen enkele weken de eerste samenwerkingsovereenkomsten bekend te kunnen maken. Op 19 mei zal het Stater-team ook het 33ste Finanzsymposium in Mannheim bezoeken