Spullen Gebr. Sluyter gearriveerd in nieuwe kantoor, medewerkers blijven voorlopig van huis uit werken

Afgelopen dinsdag meldden we in deze nieuwbrief dat Gebr. Sluyter begin deze week haar intrek heeft genomen in het pand van haar beide ‘Ecclesia-zussen’ Concordia de Keizer en EBC Nederland aan de Lichtenauerlaan 202 in Rotterdam. De verhuizing blijft overigens vooralsnog beperkt tot de inventaris, alle medewerkers blijven vanwege corona vooralsnog vanuit huis werken, meldt Matthijs de Boer, HR- manager bij Ecclesia Nederland. De nieuwe combinatie telt ongeveer 185 medewerkers, waarvan ca. 100 bij Concordia de Keizer, ongeveer 60 van Gebr. Sluyter en 25 van EBC Nederland.

Om alle medewerkers goed te kunnen huisvesten wordt momenteel  gewerkt aan de herinrichting van het pand.  Matthijs de Boer zegt daarover:  “We hebben  bij de medewerkers geïnformeerd naar hun wensen. Daaruit kwamen o.a. een drietal zaken naar voren. Zo is om het samenwerken te stimuleren nadrukkelijk de wens geuit om bij de indeling ervoor te zorgen dat de teams dicht bij elkaar kunnen zitten, maar ook dat daarbij de mogelijkheid moet zijn op een rustig plekje terug te kunnen trekken . Daarnaast hebben we bewust gekozen voor een high tech-inrichting om videobellen tussen  thuis en kantoor mogelijk te maken. ”

“Mede in het licht van de manier van werken in de afgelopen maanden hebben we de medewerkers ook gevraagd naar hun gedachten over thuiswerken. Daaruit kwam ruwweg naar voren dat een derde de voorkeur geeft aan één dag in de week thuis te werken, een derde twee of meer dagen en de overige medewerkers vooralsnog een voorstander is van op kantoor werken. Daar hebben we met de indeling rekening mee gehouden”, besluit de HR-manager.


Over de verhuizing zegt Gebr. Sluyter: “”Wij hebben onze intrek genomen in een nieuw kantoor aan de Lichtenauerlaan 202. Het is gevestigd in het pand van de Ecclesia Group, de organisatie waar we al sinds 2018 deel van uitmaken. We blijven dus in onze stad, dé havenstad van Nederland: Rotterdam. In het nieuwe pand hebben we een fijne plek waar we net zo goed als voorheen, of zelfs nog beter, ons werk kunnen doen. Vanuit dit pand kunnen we namelijk ook fysiek onze krachten bundelen met de andere zusterbedrijven van Ecclesia. Dit maakt ons nog flexibeler en het zorgt ervoor dat we onze expertise verder kunnen verrijken, bijvoorbeeld op het gebied van employee benefits. Samen kunnen we zo bewust en gerust onze klanten vooruit blijven helpen.”

Om de verhuizing van Gebr. Sluyter B.V. op een leuke manier kenbaar te maken werd aan  Jesse Paauwe van St. Joost School of Art & Design gevraagd een kleine animatie te maken: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6756931913551884289.

Het nieuwe kantooradres is Lichtenauerlaan 202-220, 3062 ME Rotterdam; het postadres; postbus 44084, 3006 HB Rotterdam. Telefoonnummers en emailadressen blijven ongewijzigd