Söderberg & Partners kondigt plannen aan om de Britse markt te betreden; streven binnen vijf jaar samen te werken met 500-1.000 financieel adviseurs

Söderberg & Partners kondigt vandaag haar voornemen aan om een onafhankelijk bedrijf voor financieel advies en investmentmanegement op te richten in het Verenigd Koninkrijk. Söderberg & Partners, opgericht in 2004, is de grootste niet-bancaire financiële adviseur en beleggingsbeheerder in Scandinavië. Het beheert meer dan 60 miljard pond aan beleggingen van klanten en heeft 3.000 mensen in dienst in zeven landen.

Gustaf Rentzhog, Group Chief Executive Officer, zegt: “Er is in het Verenigd Koninkrijk een sterke en groeiende vraag naar hoogwaardig financieel advies. Söderberg & Partners heeft een staat van dienst als het gaat om het in staat stellen van adviseurs en hun klanten om te plannen en te beleggen voor een betere financiële toekomst. Adviseurs en hun klanten willen een verantwoordelijke partner voor de lange termijn in het Verenigd Koninkrijk. Het is ons doel om hun eerste keuze te worden.”

Söderberg & Partners zal financieel advies en beleggingsoplossingen aanbieden via haar partnerschappen in het Verenigd Koninkrijk. Met toegang tot meer dan 4.000 fondsen en ondersteund door Söderberg & Partners’ eigen team voor beleggingsonderzoek, wil de groep toonaangevende beleggingsoplossingen aanbieden via een technologiegestuurde oplossing. Om dit deel van de onderneming te leiden heeft Söderberg & Partners Bill Vasilieff, medeoprichter en CEO van het financiële dienstenplatform Novia, en Nick Raine, voormalig COO van Novia, aangesteld. Bill Vasilieff zal de rol van bestuursvoorzitter voor het Britse bedrijf op zich nemen en Nick Raine de rol van CEO.  

Bill Vasilieff is enthousiast over het nieuwe project dat hem uit zijn pensioen ‘lokte’. “Toen Gustaf me benaderde en de diepte van het voorstel uitlegde, zag ik het meteen als echt innovatief en uniek in de Britse adviseursmarkt. Ik ben erg enthousiast om betrokken te zijn bij de lancering in het Verenigd Koninkrijk”, zegt Bill Vasilieff.

De voorzitter van de groep, Per-Olof Soderberg, zegt: “Er zijn sterke culturele, economische en historische banden tussen het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Zoals andere Zweedse bedrijven hebben aangetoond, staat het Verenigd Koninkrijk open voor een waardengerichte langetermijnbenadering van het bedrijfsleven. Wij zijn trots en verheugd om een van ’s werelds belangrijkste en meest geavanceerde markten voor financiële diensten te betreden.” Söderberg & Partners zal haar Britse activiteiten uitvoeren onder het submerk Söderberg & Partners Wealth Management.