Serious Fraud Office klaagt vijf personen aan wegens omkoping en witwassen

De Serious Fraud Office (SFO) heeft vijf personen aangeklaagd wegens omkoping en het witwassen van geld in verband met de vermoedelijke betaling van steekpenningen om contracten binnen de Britse bouwsector binnen te halen..

Twee voormalige topmannen, Robb Simms Davies en Nigel Wilson, worden beschuldigd van vier aanklachten wegens omkoping en twee aanklachten wegens het witwassen van geld wegens vermoedelijke strafbare feiten tussen 2014 en 2016. Twee andere mannen, Trevor Wright en Roger Dewhirst, zijn aangeklaagd voor het ontvangen van de vermoedelijke steekpenningen. De SFO heeft ook Dawn Dewhirst aangeklaagd voor twee gevallen van witwassen. De zaak staat op de rol voor een rechtszaak die op 12 september 2022 zal beginnen.

De SFO opende haar onderzoek in februari 2017. Onder leiding van directeur Lisa Osofsky heeft het SFO 21 personen en bedrijven veroordeeld, meer dan 1 miljard pond aan illegale winsten teruggevorderd en acht overeenkomsten gesloten met bedrijven als Serco, G4S en Airbus, waarbij zij werden verplicht boetes te betalen en hervormingen door te voeren om wetsovertredingen in de toekomst te voorkomen.

bron Business Insurance