Scildon kiest FRISS voor UBO & Compliance screening

Scildon, de Nederlandse verzekeraar voor overlijdensrisicoverzekeringen, vermogensopbouwproducten en collectief pensioen, gaat de UBO & compliance screenings geautomatiseerd en in real-time uitvoeren met FRISS, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor het automatiseren van vertrouwen en compliance aan verzekeraars. Hiermee ondersteunt FRISS Scildon te voldoen aan de opgestelde eisen rondom de Wwft, Sanctiewet en de AVG en invulling te geven aan bedrijfsfilosofie van Scildon. 

“We maken de zaken simpel. Intern en extern. Met simpele producten, duidelijke voorwaarden, door goed bereikbaar te zijn en duidelijke taal te spreken voor onze 268.000 verzekerden” aldus Ingrid Oudhuis, Directeur Business Line Particulier bij Scildon. “We stonden voor de keuze om onze zelfgebouwde CDD-oplossing rondom CIS-data in huis te vernieuwen, of een bewezen oplossing te kopen. Na marktonderzoek bleek dat de UBO & compliance oplossing van FRISS voldeed aan al onze eisen. Ook is de visie van FRISS gericht op beter klant contact, wat in lijn ligt met onze bedrijfsfilosofie.”  

“Ik vind het geweldig dat Scildon voor FRISS heeft gekozen,” voegt Feiko Kloosterman, Sales Manager Benelux & Nordics bij FRISS, toe. “De AVG vereist dat verzekeraars zorgvuldig met klantdata omgaan. Tegelijkertijd dient rekening gehouden te worden met de klantervaring en -tevredenheid. Dat botst natuurlijk wel eens. Wij kunnen Scildon middels het automatiseren van de UBO en op het gebied van het voorkomen van witwassen (Wwft) ondersteunen bij het verder verbeteren van de klantervaring door polissen sneller te accepteren en claims sneller uit te betalen. Zo simpel kan het zijn.”