Rutger van Schaik nieuwe International Claims Director bij DUPI Underwriting Agencies

DUPI Underwriting Agencies heeft  de benoeming aangekondigd van Rutger van Schaik (54) als de nieuwe International Claims Director, met ingang van 11 april 2024. Met deze aanstelling is het schadeteam van DUPI nu compleet, na de recente aanstellingen van van Steven de Lijster op 1 januari jl en Volkert Houtkoop op 1 februari jl..

Rutger van Schaik zal leidinggeven aan het Internationale Claims Team van DUPI, dat wordt aangestuurd door: Steven de Lijster (Manager Claims Marine), Volkert Houtkoop (Manager Claims Non-Marine), Philip van den Nieuwenhof (Manager Claims Charterers Liability/P&I) en Caroline Barendregt (Manager Claims Operations) in Nederland, Niels Lehmann Christensen (Claims Manager Nordics) in Denemarken, Jean-Charles Agnes (Head of Legal CAMTT Paris) in Frankrijk en Juergen Magrian (Head of Claims SMABTP Germany) in Duitsland.  

Rutger brengt meer dan 35 jaar kennis en ervaring in de verzekeringsbranche met zich mee. Hij heeft recentelijk als Head of Claims Europe bij ERGO Versicherung AG gewerkt. Daarvoor vervulde hij bij RSA Insurance, HDI én ING de functie van Claims Manager. Bij Rabobank was Rutger vier jaar werkzaam in de functie van Consultant Corporate Insurance. Zijn carrière begon als Corporate Legal Counsel bij AEGON.

Steven de Lijster, die op 1 januari 2024 is begonnen als Manager Claims Marine, heeft meer dan 15 jaar ervaring. De afgelopen 15 jaar werkte hij als eerst als Claims Handler en later als Regional Claims Manager Cargo bij MS Amlin. Op 1 februari 2024 startte Volkert Houtkoop in de functie van Manager Claims Non-Marine. Hij is verantwoordelijk voor de schadeafdeling van de CAR/Engineering, Property en Casualty verzekeringen. Met 40 jaar ervaring in het schadevak, heeft Volkert gewerkt bij organisaties zoals MS Amlin, Delta Lloyd, Interlloyd en Tollenaar & Wegener. Voorafgaand aan zijn aanstelling bij DUPI, bekleedde hij sinds 2013 de positie van Manager Claims Industrial bij ERGO Versicherung AG.