RSA Nederland reageert op overnameberichten: Geen gevolgen voor huidige beleid, ook bij renewals

In de nieuwsbrief van afgelopen dinsdag berichtten wij over de lopende overnamegeprekken tussen enerzijds Intact Financial en Tryg en anderzijds RSA: https://www.riskenbusiness.nl/nieuws/insurance/rsa-bevestigt-overnamegesprekken-met-intact-financial-en-tryg%ef%bb%bf/. In een mailbericht aan de relaties gaat Erik Lindeman, Country Managing Director,  nader hierop in. Daarin benadrukt hij dat  er niets verandert waarop RSA haar broking partners, klanten en overige business partners van dienst blijft, ook tijdens de komende renewalperiode

“Zoals u mogelijk al heeft gelezen in de media, is een voorlopig voorstel tot aankoop van de RSA Group ingediend door een Consortium. Wij hebben hierover 2 verklaringen gepubliceerd op onze website (klik hier) waarin wordt bevestigd dat wij een voorlopig voorstel hebben ontvangen. Het voorstel is uitgebracht door een Consortium bestaande uit Intact Financial Corporation en Tryg A/S.

RSA Group opereert via drie hoofddivisies: Canada, UK & International (International omvat: Continentaal Europa, Ierland en het Midden-Oosten) en Scandinavië. Volgens het voorstel zou Intact de activiteiten van Canada, UK & International van RSA overnemen, en Tryg de activiteiten van RSA in Zweden en Noorwegen. De twee partijen zouden gezamenlijk de activiteiten van RSA in Denemarken overnemen.

Op dit moment is nog niet zeker dat het ingediende voorstel gestand zal worden gedaan in de vorm van een formeel bod. Als dat volgt, heeft onze Raad van Bestuur aangegeven dat zij het bod aan de aandeelhouders willen aanbevelen, mits de voorwaarden van het mogelijke bod naar tevredenheid worden ingevuld, alsmede een periode van due diligence goed wordt doorlopen.

Dit verandert niets aan de manier waarop wij onze broking partners, klanten en overige business partners ten dienste staan. Zoals u van ons gewend bent, blijven wij focus houden op het onverminderd leveren van onze verzekeringsproducten, risk consulting advies, claims handling expertise en services. In de tussentijd, dank voor de samenwerking en uw voortdurend vertrouwen. Aarzel s.v.p. niet om mij te contacten in geval van vragen.”