Ralph van Helden verwelkomt bij Nederlandse tak Everest Re drie nieuwe collega’s: Guido Lindeman, Claudia Hilling en Hannan Tahiri

De in Nederland gevestigde directe verzekeringstak van Everst Re voor Continentaal Europa, die per 1 maart jl. van start is gegaan onder leiding van Ralph van Helden, gaat zich de komende maanden minimaal versterken met drie medewerkers.  Per 1 november a.s. treedt Guido Lindeman in dienst als Underwrting Manager Property en Claudia Hilling (rechts op foto) als Office Manager.  Een maand later gaat Hannan Tahiri aan de slag als Underwriter Property, terwijl de nieuwe verzekeraar zich binnenkort verder hoopt te versterken met een Underwriter Casualty

Guido Lindeman  is sinds 1992 werkzaam in de verzekeringsbranche en werkte onder meer 7,5 jaar bij zowel Guy Carpenter als Marsh. Daarna vervulde hij gedurende 5,5 jaar bij ACE (nu Chubb) de functie van Property Underwriter en de afgelopen vijf jaar bij MS Amlin die van Lead Class Underwriter Fire. Claudia Hilling heeft sinds 2001 als directie- en managementassistent/officiemanager gewerkt bij resp. Aon, HDI-Gerling en de afgelopen zeven jaar bij Hannover Risk Consulting.  Hannan Tahiri werkte 5,5 jaar bij Marsh als (junior) Broker Property & Engineering  en als consultant voordat zij vorig jaar oktober de overstap maakte naar Zürich Benelux,  waar zij werkzaam was al Underwriter Property.

Everest Re is van oorsprong een herverzekeraar, die vijf jaar geleden haar activiteiten heeft uitgebreid met directe verzekeringen, waarin het vrijwel alle schadeverzekeringen aanbiedtDe omzet van de groep bedraagt momenteel ongeveer $ 10 miljard. Het overgrote deel van de omzet komt momenteel nog uit de VS, maar de verzekeraar heeft nadrukkelijk aangegeven haar activiteiten in de rest van de wereld uit te bouwen, waaronder Europa. Voor Nederland en België wordt voor alle genoemde branches primair als volgverzekeraar capaciteit  aangeboden via makelaars en gevolmachtigden. Everest Re is voor haar directe verzekeringen ook aanwezig op Lloyd’s: Syndicate 2786.

Na tien jaar als Country Manager te hebben gewerkt bij Lloyd’s Benelux is Ralph van Helden in maart gestart met het opzetten voor Everest Re van een directe verzekeringstak voor Continentaal Europa, te beginnen in Nederland en België. “We hebben niet alleen de intentie om hier van start te gaan maar vooral ook om lang op deze markten aanwezig te blijven. En willen uitgroeien tot een blijvende, gewaardeerde businesspartner voor makelaars en volmachtbedrijven”, vertelde hij eerder dit jaar in een interview in Risk & Business Magazine Het volledige interview vindt u hier: https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2020/04/RB2_2020.pdf.

De directe verzekeringstak van Everest Re biedt een breed palet aan schadeverzekeringen: property – met als bijzondere specialismen vastgoed en kunst & juwelen (Fine Art & Specie), aansprakelijkheid (algemeen, beroepsaansprakelijkheid & Financal Lines), surety (garanties) en Credit & Political Risks (CPR) en Warranty & Indemnity (o.a. fusies en overnames). Op de Nederlandse markt is inmiddels met deze branches gestart. Everest re heeft inmiddels de toestemming verkregen van DNB en is aangesloten bij zowel de NHT als de VNAB. De bedoeling is om in de Rotterdamse regio  een kantoor te openen maar vanwege de Corona-maatregelen wordt vooralsnog vanuit huis gewerkt.

Ralph van Helden