Raad van Bestuur Swiss Re stelt Jacques de Vaucleroy voor als voorzitter


De Raad van Bestuur van Swiss Re heeft een grondig opvolgingsproces in gang gezet voor een nieuwe voorzitter na het aftreden van Sergio P. Ermotti als voorzitter op 30 april 2023. Er volgde een uitgebreid identificatie- en rigoureus selectieproces waarbij verschillende externe kandidaten betrokken waren. Na zorgvuldige overweging concludeerde het Bestuurs- en Benoemingscomité onder leiding van Joerg Reinhardt dat de huidige vicevoorzitter, Jacques de Vaucleroy, de Raad van Bestuur moet blijven leiden en moet worden voorgedragen voor verkiezing tot de nieuwe voorzitter van Swiss Re tijdens de volgende AVA in april 2024. Dit werd volledig onderschreven door de leden van de Raad van Bestuur.

Tot de volgende AVA in april 2024 zal Jacques de Vaucleroy de Raad van Bestuur blijven leiden in zijn huidige hoedanigheid van Vicevoorzitter. Hij zal dit tot zijn ‘hoeksteen’-mandaat maken en zich terugtrekken uit de meeste van zijn externe mandaten om te zorgen voor de capaciteit en tijdsbesteding die de rol van voorzitter vereist. Om de beste bestuurspraktijken te volgen, zal Jacques de Vaucleroy terugtreden als Lead Independent Director en als voorzitter en lid van het Compensation Committee. Joerg Reinhardt zal de Lead Independent Director worden en Jay Ralph zal het Compensation Committee voorzitten, beide benoemingen met onmiddellijke ingang. Jacques de Vaucleroy zal ook terugtreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van Swiss Re Europe S.A. en Swiss Re International SE, zodra een opvolger is geselecteerd. 

Jacques de Vaucleroy heeft meer dan 30 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Hij werd in 2017 verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van Swiss Re. Momenteel is hij voorzitter van het Compensation Committee en het Governance and Nomination Committee. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van Swiss Re Europe S.A. en Swiss Re International SE.

Jacques de Vaucleroy was van 2010 tot 2016 lid van het Management Committee van AXA Groep en was Chief Executive Officer voor Noord-, Centraal- en Oost-Europa en Chief Executive Officer van Global Life&Savings. Hij bekleedde ook een aantal functies in raden van bestuur en raden van commissarissen van AXA-bedrijven. Daarvoor werkte hij 24 jaar bij ING, waar hij leidinggevende functies bekleedde op het gebied van bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. Van 2006 tot 2009 was hij lid van de Raad van Bestuur van ING Groep, verantwoordelijk voor verzekeringen en vermogensbeheer in Europa.