QBE krijgt formele goedkeuring van DNB en kondigt komst Walter Schouten aan als vijfde senior medewerker voor Nederlandse vestiging


In juni maakte QBE bekend om in Nederland een branche te openen, wat op grote belangstelling vanuit de lokale verzekeringsmarkt kon rekenen. Na de formele goedkeuring van de DNB kan QBE haar eerste medewerkers bekend maken voor de in Amsterdam gevestigde Nederlandse branche. Na de vier nieuwe medewerkers waarover Risk & Business als eerste reeds meldde, kondigt QBE nu de komst aan van Walter Schouten in de functie van Senior Underwriter Property.

Hij komt van Allianz waar hij sinds februari 2021 werkzaam is geweest als Senior Branche Specialist Property. Daarvoor heeft Walter 17 jaar als Senior Property Underwriter gewerkt bij HDI en 6,5 bij Kamerbeek/Meeus als Sluiter Property. Op 1 September is Ijaz Chishti in dienst getreden als Market Manager en Joyce Peters als Operations Manager. Karin Bouman trad op 1 oktober in dienst als Head of Liability. Behalve Walter Schouten treedt op 1 november a.s ook  Henk Wessels  in dienst als Head of Property.

De opening van het kantoor maakt deel uit van de strategische groeiplannen van QBE voor Europa. De ambitie is om QBE Nederland te positioneren als een van de belangrijkste spelers op de (groot) zakelijke verzekeringsmarkt en robuuste oplossingen te bieden aan Corporate klanten en klanten uit het middensegment die een breed scala aan dekking en ondersteuning nodig hebben voor hun internationale aanwezigheid.

Bea Valenti, Director of Insurance QBE Europe licht toe: “We zijn verheugd met de vooruitgang die we boeken met het opzetten van de Nederlandse vestiging van QBE en met het geweldige werk van het team, onder leiding van Sebastiaan Lambalk.. We worden aangemoedigd door de belangstelling van zowel geweldige talenten die zich bij onze operatie wil aansluiten als van makelaars die een alternatieve optie verwelkomen. Onze uitbreiding naar Nederland maakt deel uit van onze algemene ontwikkelingsstrategie in Europa, waar we onze aanwezigheid gestaag hebben opgebouwd”

Nieuwe medewerkers

Ijaz Chishti zal de relaties met makelaars voor de Nederlandse markt leiden en verantwoordelijk zijn voor het onboardingproces van nieuwe partners. Verder zal hij zich richten op het ontwikkelen van commerciële partnerschappen die in lijn liggen met de strategische groei- en expansieplannen voor QBE in Nederland. Hij maakt de overstap van MS Amlin, waar hij sinds zijn indiensttreding bij de organisatie, als stagiair in 2008 verschillende functies heeft bekleed, waaronder Claims Handler, Binder Authority Management en meest recentelijk Liability Underwriter in de Marine divisie.

Als Operations Manager geeft Joyce Peters vorm aan de nieuwe vestiging van QBE in Nederland en zorgt ze ervoor dat de systemen en processen op orde zijn om een hoge kwaliteit van dienstverlening aan zowel makelaarspartners als klanten te ondersteunen. Joyce heeft meer dan 20 jaar ervaring in verzekeringen en komt van MS Amlin, waar ze meest recentelijk Head of Underwriting Administration was.

Joyce Peters

Karin Bouman, is verantwoordelijk  voor het opbouwen  van de Liability portefeuille van QBE Nederland. Zij heeft een uitgebreide carrière van meer dan 30 jaar in verzekeringen, met een verscheidenheid aan functies op het gebied van claims, makelaardij en acceptatie. Meest recentelijk was Karin Senior Underwriter en Underwriting Manager Middle Market International Casualty bij AXA XL, functies die ze sinds 2006 bekleedde.

Karin Bouwman

Henk Wessels, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Property portefeuille van QBE in Nederland, komt bij QBE vanuit ERGO, waar hij de afgelopen 12 jaar als Head of Property heeft gewerkt. Henk heeft de grootste deel van zijn carriere gewerkt in de Nederlandse Property markt en heeft ook een solide track record op het gebied van co-assurantie en hij heeft tijd doorgebracht in de makelaardij.

Henk Wessels

Walter Schouten komt van Allianz waar hij sinds februari 2021 werkzaam is geweest als Senior Branche Specialist Property. Daarvoor heeft Walter 17 jaar als Senior Property Underwriter gewerkt bij HDI en 6,5 bij Kamerbeek/Meeus als Sluiter Property. Walter gaat samen met Henk bouwen aan de Property portefeuille. 

Walter Schouten