QBE benoemt Sebastiaan Lambalk als General Manager van de Nederlandse vestiging

Sebastiaan Lambalk zal per 1 januari 2023 de functie van General Manager voor de Nederlandse vestiging van QBE op zich nemen, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Sebastiaan heeft 15 jaar ervaring in de verzekeringssector en begon zijn carrière in 2007 bij Fortis. In de afgelopen jaren heeft Sebastiaan verschillende Europese functies bekleed, voornamelijk gericht op strategieontwikkeling en executie  in de gehele verzekeringswaardeketen. In 2021 trad Sebastiaan in dienst bij QBE als hoofd strategie voor Europa om de Europese groeiagenda vorm te geven en aan te sturen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van de Nederlandse vestiging van QBE en de eerste stappen gezet richting het opbouwen van een succesvol lokaal team.

Beatriz Valenti, Director of Insurance van QBE Europa, licht toe: “Sebastiaan heeft een centrale rol gespeeld bij het opzetten van onze Nederlandse activiteiten en een zeer sterk team om zich heen gebouwd dat onlangs is begonnen met het accepteren van zakelijke verzekeringsrisico’s. Met het betreden van de Nederlandse markt hebben we een belangrijke stap gezet richting het verwezenlijken van onze Europese groeistrategie en ik ben bijzonder verheugd dat Sebastiaan QBE Nederland voor ons gaat leiden.”

Queralt Vila neemt de functie van hoofd strategie en underwriting transformation voor Europa over. Met meer dan 15 jaar ervaring in verzekeringen heeft Queralt een aantal senior operationele en strategische functies bekleed bij verschillende internationale verzekeraars en InsurTechs in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Aan het begin van haar carrière was Queralt een PI Underwriter en een Broker op de Londense verzekeringsmarkt. Meest recentelijk was zij Associate Director bij EY in het Verenigd Koninkrijk, waar zij leiding gaf aan strategie- en transformatieprojecten in de verzekeringssector.

Bea Valenti vervolgt “Queralt brengt uitstekende ervaring met zich mee naar QBE en zal een cruciale rol spelen bij het realiseren van onze groeidoelstellingen in Europa. Naast de lancering van onze Nederlandse vestiging breiden we ons productaanbod uit en vergroten we onze regionale aanwezigheid binnen ons bestaande netwerk van landen. Queralt zal deze uitbreiding leiden met een focus op het leveren van waarde aan onze klanten.

QBE zal per 1 januari 2023 de zakelijke activiteiten in Nederland starten en robuuste oplossingen bieden aan zakelijke klanten die een breed scala aan dekking en ondersteuning nodig hebben.