PIB Group neemt Risqwise over voor verdere expansie op de Nederlandse markt

De gespecialiseerde verzekeringstussenpersoon PIB Group Ltd heeft zijn footprint op de Nederlandse markten uitgebreid. PIB, dat wordt gesteund door de private equity-firma’s Apax Funds en The Carlyle Group, heeft, in afwachting van wettelijke goedkeuring, Risqwise B.V. overgenomen. Risqwise is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor middelgrote en grote ondernemingen. Het in Rotterdam gevestigde bedrijf concentreert zich voornamelijk op zakelijke verzekeringsbemiddeling en heeft een aantal specialismen.

Onno Janssen, CEO van PIB Group Europe licht toe: “Ik ben verheugd Risqwise te verwelkomen, die een uitstekende aanvulling is op onze PIB Group-familie. Hun komst brengt ons weer een stap dichter bij het realiseren van onze ambities om uit te breiden in Nederland en breder in de Benelux en Europa. Het team brengt diepe expertise met zich mee, wat onze visie om een netwerk van vele ‘lokale kampioenen’ met grote specialismen, makelaarsexpertise en uitstekende service te creëren verder versterkt.”

Risqwise is in 2007 opgericht door de directeuren Martijn van Altenburg en Jasper de Regt en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Het team richt zich voornamelijk op middelgrote tot grote ondernemingen, maar het werkgebied  strekt zich uit tot andere EU-landen en het Verenigd Koninkrijk. Het team is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor vier sectoren: ICT, advocatuur, life science bedrijven en apotheken.

Martijn van Altenburg, directeur van Risqwise, licht toe: “We zijn erg blij dat we toetreden tot de PIB Group familie. Dit is echt een spannende tijd nu PIB haar internationale strategie tot leven brengt, waardoor we deel kunnen gaan uitmaken van een groeiend netwerk en ons bereik tot buiten Nederland kunnen uitbreiden. We zijn erg trots op de specialismen die we kunnen inbrengen om verdere groei voor PIB te creëren. We kijken uit naar de samenwerking met meer specialisten binnen de Groep.”

Het kantoor is voornamelijk organisch gegroeid, wat “de uitstekende reputatie en diepgaande relaties met cliënten weerspiegelt. Hun specialismen weerspiegelen ook vele jaren persoonlijke ervaring en de wens om zich te blijven concentreren op een klein aantal sectoren, om zo een uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten te kunnen leveren.”

Samenwerking

De Nederlandse markt is belangrijk voor PIB omdat het de zesde grootste zakelijke  verzekeringsmarkt in Europa is en de Groep is vastbesloten een significante aanwezigheid in Nederland op te bouwen. De nieuwe komst van Risqwise zal daarom de bestaande aanwezigheid in het land versterken via Light B.V., die eerder dit jaar PIB’s eerste stap op de Nederlandse markten was en het begin markeerde van de consolidatiestrategie van de Groep in Nederland. Light, met hoofdkantoor in Amsterdam, is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die zich richt op het midden- en grootbedrijf in Nederland. Het bedrijf biedt een reeks gespecialiseerde producten aan die voornamelijk gericht zijn op binnenlandse bedrijven en de Nederlandse activiteiten van grotere groepen.

Jasper de Regt, directeur van Risqwise, zegt hierover: “De samenwerking met een grotere organisatie via PIB en met de gespecialiseerde makelaar Light brengt extra voordelen en middelen met zich mee. Onder het merk PIB hebben we meer inkoopkracht en ons nieuwe onderkomen biedt nieuwe mogelijkheden en de mogelijkheid om grotere projecten aan te pakken en met meer mensen samen te werken om ons te helpen Risqwise verder te laten groeien. Belangrijk is dat we al een eerste kennismaking hebben gehad met een aantal van onze nieuwe collega’s. We zijn onder de indruk van hun hoge mate van motivatie en betrokkenheid, aangezien PIB iedereen actief aanmoedigt om hun ondernemersgeest te behouden in plaats van één grote gestandaardiseerde organisatie te creëren.”

Risqwise en Light Insurance gaan nauw samenwerken om verdere mogelijkheden te creëren voor PIB om andere makelaars in het gebied over te nemen, wat de ambitie van de Groep weerspiegelt om een toonaangevende pan-Europese zakelijke  verzekeringsmakelaardij op te bouwen.

Ronald van der Laar, CEO van Light Insurance, zegt hierover: “Ik ben verheugd dat Risqwise deel is gaan uitmaken van de PIB Group, die onze eerste stap in de uitvoering van onze consolidatiestrategie in de markt vertegenwoordigt. Dit is een geweldige kans om samen te werken met Martijn en Jasper, die zeer gespecialiseerd zijn in hun kernproducten. Hun locatie in Rotterdam bouwt voort op onze aanwezigheid in Amsterdam en Eindhoven, zodat we onze dekking kunnen uitbreiden naar het grootste deel van Nederland en gebruik kunnen maken van de kracht en reputatie van PIB om verdere groei te stimuleren.”