Petros Papanikolaou volgt Joachim Müller op als CEO van AGCS en Allianz Commercial

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) heeft veranderingen in het leiderschap aangekondigd die, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder, zullen ingaan op 1 januari 2024. Petros Papanikolaou volgt Joachim Müller op als CEO van Allianz Global Corporate & Specialty SE met ingang van 1 januari 2024, met een aanvullende verantwoordelijkheid voor het leiden van Allianz Commercial wereldwijd.

Petros Papanikolaou, momenteel CEO van Centraal-Europa voor Allianz Group, zal worden benoemd tot de nieuwe CEO van AGCSHij zal ook de leiding op zich nemen van Allianz Commercial, Allianz Group’s geïntegreerde wereldwijde model voor het bedienen van het Commercial Property & Casualty verzekeringssegment (Mid Corporate, Large Corporate en Specialty klanten).  Hij volgt Joachim Müller op die, na leiding te hebben gegeven aan de succesvolle turnaround van AGCS en de lancering en opzet van Allianz Commercial, heeft besloten om na afloop van zijn contract mogelijkheden buiten Allianz na te streven en zal terugtreden als CEO per 31 december 2023.

Papanikolaou is sinds 2015 CEO van Centraal-Europa en verantwoordelijk voor de nationale Allianz-activiteiten in 11 landen. Daarvoor was hij van 2004 tot 2015 CEO van Allianz Hellas en General Manager in de Leven-, Verkoop- en Schadeactiviteiten. Voordat hij in 1998 bij Allianz in dienst trad, bekleedde hij verschillende financiële managementfuncties bij AGF Kosmos en begon hij zijn carrière als accountant bij EY.  Hij heeft een postdoctorale graad in bedrijfskunde en management en een postdoctorale graad in Europese studies van de Katholieke Universiteit Leuven, evenals een bachelor in filosofie en literatuur van de Universiteit van Athene.

Chris Townsend, lid van de Raad van Bestuur van Allianz SE: “Met zijn brede internationale leiderschapservaring in de P&C business, gecombineerd met zijn bewezen staat van dienst op het gebied van executie, zal Petros Papanikolaou in staat zijn om onze wereldwijde geïntegreerde strategie volledig te implementeren en aan te sturen ten behoeve van de klanten en partners van Allianz Commercial. Onder zijn leiding zal onze regio Centraal-Europa vanaf dit jaar naar verwachting een operationele winst van 1 miljard euro behalen en is Allianz een van de grootste en meest winstgevende verzekeringsmaatschappijen in de regio geworden..”