Pensioenfonds en werkgever Coram kiezen voor Centraal Beheer APF

Stichting Pensioenfonds Coram en de werkgever Coram BV kiezen ervoor de opgebouwde pensioenen en de toekomstige pensioenopbouw onder te brengen bij Centraal Beheer APF. Het gaat om de opgebouwde aanspraken van ongeveer 950 deelnemers, een bijbehorend vermogen van € 85 miljoen en een pensioenregeling met een premievolume van € 2 miljoen per jaar. De opgebouwde aanspraken gaan over naar een bestaande multi-client kring, kring DB Koopkracht. De toekomstige opbouw vindt plaats in Kring DC. Coram is hoofdzakelijk actief in het domein badkamer en toilet.

Werkgever en pensioenfonds hebben vanaf het begin samen opgetrokken, vanuit de wens het verleden en de toekomst bijelkaar te houden. Coram startte in 2020 haar zoektocht naar een toekomstbestendige oplossing voor de pensioenen. In dit traject hebben het fondsbestuur en de werkgever diverse opties overwogen. Centraal Beheer APF bleek na een uitgebreid selectietraject de juiste oplossing. Het pensioenfonds heeft het voorgenomen besluit genomen om de opgebouwde aanspraken halverwege 2022 over te dragen naar Centraal Beheer APF.

Paul Hulshof, voorzitter Pensioenfonds Coram: “Centraal Beheer APF biedt zowel voor de opgebouwde aanspraken als voor de toekomstige opbouw kringen die passen bij onze uitgangspunten en wensen. Hiermee stappen we niet alleen in een APF, maar werken we binnen het APF ook nog optimaal samen met andere werkgevers.”


Janwillem Bouma, voorzitter Centraal Beheer APF: “Het is mooi om te zien dat zowel de werkgever als het pensioenfonds heeft gekozen voor Centraal Beheer APF. We zijn erg blij met hun komst. De laatste tijd zien we – naast interesse in een eigen kring – steeds meer pensioenfondsen en bij hun aangesloten werkgevers die geïnteresseerd zijn om in te stappen in onze multi-client kringen.”

De overgang van de bestaande opbouw naar Centraal Beheer APF is nog onder voorbehoud van goedkeuring door DNB.