Onderzoek WTW: Zakelijke verzekeringspremies VS stijgen in eerste kwartaal 2023


De premies van zakelijke verzekeringen in de VS stegen in totaal met 5,6% in het eerste kwartaal van 2023, tegenover 4,8% in het vierde kwartaal van 2022, zo blijkt dinsdag uit een recent rapport van Willis Towers Watson PLC.

De Commercial Lines Insurance Pricing Survey van het eerste kwartaal vergelijkt de verzekeringspremies voor polissen die in het eerste kwartaal van 2023 werden afgesloten met de prijzen voor dezelfde dekking in hetzelfde kwartaal van 2022. Zakelijke propertyverzekeringen zagen de grootste stijging met dubbele cijfers, een trend die hoger was dan in het voorgaande kwartaal.  Zakelijke autoverzekeringen zagen ook een stijging met dubbele cijfers, zij het iets lager dan in het voorgaande kwartaal. De premies voor werknemerscompensatie- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen  zagen prijsdalingen vergelijkbaar met het voorgaande kwartaal.

De onderzoeksgegevens zijn gebaseerd op cijfers van zowel nieuwe als vernieuwde contracten die rechtstreeks zijn verkregen van verzekeraars die de contracten afsluiten. Voor dit meest recente onderzoek hebben 43 deelnemende verzekeraars, die ongeveer 20% van de Amerikaanse commerciële verzekeringsmarkt vertegenwoordigen, exclusief werknemerscompensatiefondsen van de overheid, gegevens bijgedragen, aldus de verklaring.

“De tarieven bleven in het eerste kwartaal in bijna alle dekkingscategorieën stijgen, met een totale prijsstijging die hoger was dan in het voorgaande kwartaal, voornamelijk als gevolg van de dubbelcijferige stijging bij Commercial Property, beperkt door de impact van de recente hoge inflatie”, aldus Yi Jing, Director, Insurance Consulting and Technology, WTW.