NN Group draagt voormalig Lloyd’s-directeur Inga Beale voor als lid van de Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van NN Group heeft besloten Inga Beale voor te dragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van NN Group voor een periode van vier jaar. Deze voordracht is gedaan met de bedoeling om de samenstelling van de Raad van Commissarissen verder te versterken, met een specifieke focus op transformatieprocessen. Na benoeming wordt Inga tevens lid van de Risicocommissie en de Nominatie- en Corporate Governance Commissie van de Raad van Commissarissen.

Inga Beale heeft bijna 40 jaar ervaring in internationale verzekeringen en financiële diensten, heeft zowel publieke als particuliere bedrijven geleid  en heeft een sterk trackrecord in digitale en operationele transformatie, met een focus op prestatie en groei .

Zij was recentelijk vele jaren actief als Chief Executive Officer van Lloyd’s of London. Voorafgaand aan haar functie bij Lloyd’s bekleedde Inga verschillende uitvoerende functies, zoals Group Chief Executive Officer van Canopius Group Ltd, lid van Group Management van Zurich Insurance Group Ltd en Chief Executive Officer van voormalig Converium Holding AG. Inga bekleedt momenteel niet-operationele uitvoerende bestuursfuncties bij Mediclinic International plc, Crawford & Company en London First.

De voorgenomen benoeming wordt ondersteund door de Centrale Ondernemingsraad van NN Group. Het voorstel tot benoeming zal ter vaststelling worden voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering van 20 mei 2021 (AVA). De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.Nadere informatie zal worden opgenomen in de oproeping voor de AVA, die vanaf 7 april 2021 beschikbaar zal zijn op www.nn‐group.com