Nieuwe functies binnen AGCS voor Claire-Marie Coste-Lepoutre en Oskar Buchauer


 

Allianz Global Corporate Specialty SE (AGCS) heeft een nieuwe Chief Financial Officer (CFO) benoemd in de Raad van Bestuur. Met ingang van 1 september 2023 zal Claire-Marie Coste-Lepoutre, al meer dan vier jaar CFO van AGCS, het stokje overdragen aan Oskar Buchauer, momenteel hoofd van Allianz Group Actuarial, Planning and Controlling en Group Chief Actuary. Zoals gebruikelijk is de benoeming van de CFO bij AGCS SE onderworpen aan goedkeuring van de toezichthouder.

Coste-Lepoutre zal de rol van Buchauer overnemen bij Allianz SE als hoofd van Allianz Group Actuarial, Planning and Controlling en Group Chief Actuary. In deze functie zal ze nauw samenwerken met Allianz Group CFO Giulio Terzariol om leiding te geven aan de belangrijkste strategische en financiële functies binnen alle divisies van Allianz Group: Property/Casualty Insurance (P&C), Life/Health Insurance en Asset Management.

Buchauer wordt CFO bij AGCS op een moment dat AGCS en Allianz OE’s wereldwijd een nieuw hoofdstuk ingaan als Allianz Commercial, waarbij ze samenwerken om een ‘powerhouse’ op te bouwen in het Commercial P&C segment (Mid Corp, Large Corp en Specialty). Hij wordt binnen de Raad van Bestuur van AGCS SE direct verantwoordelijk voor Finance, waaronder Accounting, Treasury & Tax, Actuarial, Compliance, Finance Solutions, Global Performance Steering en Risk Management.

Giulio Terzariol, Chief Financial Officer van Allianz SE, licht toe: “Ik heb een aantal jaren nauw samengewerkt met Claire-Marie en ben verheugd haar terug te verwelkomen in het centrum van Allianz Group, waar haar combinatie van internationale ervaring en technische knowhow een grote aanwinst zal zijn. Oskar heeft uitstekend werk geleverd in zijn huidige rol en ik wens hem succes als CFO van AGCS.”

Joachim Mueller, Chief Executive Officer van AGCS, voegt hieraan toe: “Claire-Marie heeft een groot aandeel gehad in de ommekeer en transformatie van AGCS in de afgelopen jaren en ik wil haar namens iedereen bij AGCS bedanken voor haar uitzonderlijke bijdrage op alle gebieden van het bedrijf. Ik weet dat we haar allemaal het allerbeste wensen voor de toekomst! Een warm welkom voor Oskar nu hij zich bij AGCS voegt in deze spannende fase van onze reis, het realiseren van Allianz Commercial ten behoeve van onze klanten.”

Claire-Marie Coste-Lepoutre trad in 2019 in dienst bij AGCS als CFO, sindsdien is ze nauw betrokken bij de sanering van AGCS’s portfolio en de terugkeer naar winstgevendheid onder de ‘New AGCS’-strategie onder leiding van CEO Joachim Mueller, waarbij ze begin 2023 de aanvullende rol van Deputy CEO op zich nam. Voor AGCS was ze vanaf 2015 Regional Chief Financial Officer van Allianz Benelux. Daarvoor werkte ze in München voor de Allianz Group, waar ze leiding gaf aan de Group CFO office en vervolgens aan de business divisie voor Frankrijk, de Benelux en Afrika. Als afgestuurd actuaris werkte ze zeven jaar bij McKinsey & Company en vijf jaar bij SCOR Reinsurance. Oskar Buchauer is sinds 2018 hoofd Actuariaat, Planning en Controlling en Chief Actuary bij Allianz Group. Hij was Chief Actuary voor Allianz Group sinds 2010 en daarvoor Chief Risk Officer voor Allianz Italië vanaf 2005. Hij is ook afgestudeerd actuaris en bekleedde eerder diverse leidinggevende en technische functies met divisie- of regionale verantwoordelijkheden bij Allianz Group en buiten Allianz bij IT-consulting en een lokale onderlinge verzekeraar