Na Hugo Wegbrans strikt WTW nieuw kopstuk: Inga Beale als RvB-lid

Na de benoeming van Hugo Wegbrans als Global Head of Broking and Broking Strategy heeft Willis Towers Watson een nieuw kopstuk weten te strikken in de persoon van voormalig Lloyd’s-directeur Inga Beale. Zij treedt samen met drie andere nieuwe bestuurders toe tot de Raad van Bestuur van Willis Towers Watson.

Eerder werd al bekend dat Carl Hess in januari het stokje overneemt van John Haley als CEO. Een nieuw operationeel transformatiecomité van WTW zal aanbevelingen doen aan de voltallige raad van bestuur om de operationele efficiëntie te verbeteren en toezicht te houden op de uitvoering van het transformatieplan van het bedrijf, dat gericht is op een besparing van 300 miljoen dollar tegen het einde van 2024

Beale, de gepensioneerde CEO van Lockton, Michael Hammond, en Shelly Swanback, president van The Western Union Company, zullen met ingang van 1 januari toetreden tot de raad van bestuur van WTW als onafhankelijke bestuurders. Fumbi Chima, chief information officer bij Boeing Employees’ Credit Union, zal op 1 april aantreden om het bestuur uit te breiden tot 12 directeuren.

WTW zei dat de benoemingen werden gesteund door Elliott Investment Management, temidden van berichten dat de activistische investeerder aandrong op veranderingen. Elliott Investment Management kocht in het najaar voor het eerst belangen in WTW, na het mislukken van de overname door Aon, en is een van de grootste investeerders van de makelaar.