MoneyView: Gemiddelde premie AOV iets lager dan vijf jaar geleden

 Wie nu een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit betaalt gemiddeld tussen 4% en 7% minder premie dan in 2016. Goedkopere producten die in 2018 en 2019 de gemiddelde premies nog verder naar beneden drukten zijn inmiddels van de markt verdwenen, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView, dat concludeert dat prijsvechters de markt hebben  verlaten.

 De gemiddelde premie voor een AOV is in de laatste jaren juist licht gestegen na een aantal jaren te zijn gedaald. Die daling werd vooral veroorzaakt door goedkopere varianten die nu niet meer verkrijgbaar zijn. Als uitsluitend wordt gekeken naar de producten die in alle genoemde jaren actief werden aangeboden, zijn de procentuele wijzigingen minder groot, maar nog steeds geldt dat de gemiddelde premies nu tussen 4% en 7% lager liggen dan 5 jaar geleden.

. MoneyView ProductRating Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

MoneyView heeft de jaarlijkse MoneyView ProductRating Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vastgesteld. Zo waren er vijf sterren voor de voorwaarden  van De Amersfoortse: één voor  (Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen De Amersfoortse  en een voor Flexibele AOV; Ook Univé kreeg ‘vijf sterren’ voor haar ‘RisicoVerminderaar Vast Inkomen ongeval en ziekte’.

 Vijf sterren voor de premiestelling waren er voor Allianz (Absoluut AOV / Essentie AOV _ en voor TAF (GoedGezekerd AOV).

Meer over de marktontwikkelingen rondom AOV is te lezen in het Special Item Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen: https://download.moneyview.nl/specialitem/2021/2.%20AOV/Persbericht_Gemiddelde%20premie%20AOV%20iets%20lager%20.pdf.