MKB-verzekeraar Superscript opent kantoor in Rotterdam

Superscript breidt haar dienstverlening uit naar Europa en heeft de komst aangekondigd van een kantoor in Rotterdam. “Een nieuwe stap op weg naar ons doel om een wereldwijde leider in MKB-verzekeringen te worden.”

De adviesdienst van Supercript, SuperscriptQ, zal vanuit het s kantoor in Rotterdam de volgende leiders in Europese technologie helpen. “Om bedrijven met opkomende technologieën te helpen de juiste dekking te krijgen, zullen we ons in eerste instantie richten op medtech-, fintech- en digital asset-bedrijven, alvorens uit te breiden naar andere snelgroeiende tech-sectoren.We zijn al gemachtigd voor activiteiten in de hele EER na goedkeuring door de Nederlandse toezichthouder AFM en ons groeiende team van verzekeringsexperts vanuit ons kantoor in Rotterdam bedient Europese tech-klanten zoals Chiliz, Safello en Liva Healthcare.De verhuizing naar Nederland volgt op onze sterke groei in het Verenigd Koninkrijk, waar het bedrijf vijf keer zo groot is geworden als 24 maanden geleden en ons team in die tijd is verdubbeld.”

MKB-bedrijven maken 99% uit van alle ondernemingen in Europa, met naar schatting 23 miljoen actieve ondernemingen, die 3,5 miljard euro in het laatje brengen – meer dan de helft van het Europese bbp. Desondanks worden Europese MKB-bedrijvben’s veel te weinig door verzekeraars gedekt.

Cam Shearer, medeoprichter en CEO van Superscript, zegt hierover het volgende: “Kleine en snelgroeiende ondernemingen worden van oudsher ondergewaardeerd door de Europese verzekeringssector. Met name in de opkomende technologiesector is het buitengewoon moeilijk om toegang te krijgen tot het juiste advies en de juiste dekkingen, en vaak zijn de premies hoog. Superscript’s digital-first aanpak, ondersteund door eigen technologie, transformeert dit proces voor snelgroeiende bedrijven.In het Verenigd Koninkrijk hebben we al grote vooruitgang geboekt met het opheffen van de markt voor zakelijke verzekeringen. Nederland is de natuurlijke volgende stap voor ons omdat het de ideale combinatie heeft van een sterke regelgevende instantie, een grote verzekeringssector en een bloeiend startup-ecosysteem. Door onze aanwezigheid in de EU en het Verenigd Koninkrijk te combineren, kunnen we nu nog meer capaciteit inzetten om ervoor te zorgen dat klanten de beste resultaten krijgen. Ik ben enthousiast over wat de toekomst ons zal brengen.

David Dickson, hoofd van SuperscriptQ, voegt hieraan toe:”We werken al een aantal jaren nauw samen met Europese klanten en partners, dus deze natuurlijke uitbreiding is opnieuw een teken van onze intentie om verdere stappen te zetten in de richting van het internationaal aanbieden van onze diensten.De Nederlandse markt is de thuisbasis van enkele van de grootste FinTech-bedrijven in Europa en met zijn ondernemende economie en getalenteerde beroepsbevolking biedt het een natuurlijke afstemming op de activiteiten van Superscript, dus het lijkt opportuun om onze Europese activiteiten daar te vestigen. In samenwerking met toonaangevende verzekeraars hebben we een uitgebreid dekkingsaanbod ontwikkeld dat voldoet aan de behoeften van moderne bedrijven en de nieuwe risico’s waarmee zij worden geconfronteerd. Dit omvat, beroepsaansprakelijkheid, cyber, aansprakelijkheid management, crime,  , intellectueel eigendom, inboedel- en apparatuur. Wij geloven dat verzekeraars opkomende technologieën moeten begrijpen, dus naast expertise op het gebied van professionele en financiële dienstverlening, lopen wij voor op risico’s in FinTech, MedTech, crypto en DLT. “