Michel Schaft start voor MarshBerry met een Europese tak op het gebied van consultancy en M&A voor assurantie-intermediairs: “Wij voegen aantoonbaar waarde toe”

Michel Schaft start voor de Amerikaanse strategieconsultant en M&A-adviseur MarshBerry met een Europese tak die zich toelegt op de advisering van de grotere intermediairkantoren in Europa. Vanuit een kantoor in het WTC in Amsterdam geeft hij samen met collega Joost Mulder de Europese vestiging van MarshBerry vorm.

Michel Schaft (52) is een vertrouwd gezicht in de assurantiewereld. Zo werkte hij onder meer als directeur bij Cunningham Lindsey (nu Sedgwick), was hij CEO bij Meijers, directeur bij de VNAB en recentelijk oprichter van het innovatieve verzekeringsinitiatief voor ZZP-ers ‘We Are Sure’.

Fusie- en overnamegolf

Schaft voorspelt voor de komende jaren in ons land een enorme golf aan fusies en overnames onder het intermediair. “Met de intrede van kapitaalkrachtige spelers, veelal uit de VS en Groot-Brittannië gaat er veel gebeuren op de Europese markt voor assurantietussenpersonen. Nadat deze markten in de Angelsaksische landen zo goed als volledig zijn geconsolideerd, is nu het vasteland aan de beurt. Onder meer Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië staan aan de vooravond van een grote consolidatieslag.”

Voor het Amerikaanse MarshBerry, een onderneming op het gebied van corporate finance en sinds 1982 actief op het gebied van consultancy en M&A, is volgens Schaft nu ‘het perfecte moment’ aangebroken om te starten met een internationale loot. In de VS is MarshBerry marktleider op het gebied van fusie- en overnameadvies in de branche van assurantietussenpersonen met een omzet van $ 50 miljoen per jaar.

Wortels in data

”Het bedrijf is begin jaren tachtig begonnen als een data-bedrijf dat bewust alleen in de verzekeringswereld opereerde. Vanuit dat DNA speelt data nog steeds een enorm belangrijke rol in onze bedrijfsvoering en daarmee in de advisering aan assurantietussenpersonen”, vervolgt Schaft. “Met een team van 145 door de wol geverfde M&A- en consultancy-specialisten in de VS achter ons, helpen wij assurantie-intermediairs meer waarde uit hun onderneming te halen. We doen dit met behulp van uitgebreide datasets in combinatie met veel ervaring over de branche. Als we naar de toekomst kijken, doen we het altijd vanuit een goed onderbouwd historisch besef.”

Amsterdam als startpunt

Schaft en Mulder willen stap voor stap de komende jaren Europa veroveren. “Op dit moment zijn we betrokken bij opdrachten in verschillende Europese landen. Aangezien elk land zijn eigen gebruiken, wetgeving en specifieke cultuur kent, willen we in alle landen waar we actief zijn op termijn aanwezig zijn met lokale vestigingen.  Zeer waarschijnlijk zijn Duitsland en Frankrijk de eerste landen waar wij na Nederland kantoren zullen openen. In Nederland verwachten we eind dit jaar vijf medewerkers te hebben.”

Voor meer info: www.MarshBerry.com/International; Michel.Schaft@marshberry.com