Martin Zschech gaat bij AGCS Global Industry Solutions & Client Management team leiden

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) versterkt zijn klantenserviceteam wereldwijd verder. Martin Zschech, momenteel Regional Head of Distribution in de regio Centraal- en Oost-Europa van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), wordt per 1 januari 2023 benoemd tot Global Head of Industry Solutions & Client Management. Hij zal in deze nieuw gecreëerde rol leiding geven aan AGCS’s Global Industry Solutions (GIS) team dat optreedt  voor klanten in geselecteerde sectoren.  Daarnaast zal hij de rol van Global Industry Solutions Director for Financial Services overnemen van Paul Schiavone, die AGCS verlaat om andere mogelijkheden buiten het bedrijf na te streven. Voordat hij de rol van regionale distributieleider op zich nam, hield Zschech van 2014 tot 2019 toezicht op het CEE Financial Lines underwriting team.

Zschech zal rapporteren aan Jeremy Sharpe, Global Head of Distribution, en zal in de nieuwe rol de focus vergroten op het stimuleren van AGCS’s industrie-geleide distributieaanpak van de Global Industry Solutions (GIS) naar het volgende niveau in het bedrijf vergroten en ook leiding geven aan de klantmanagementstrategie om een optimaal serviceniveau voor klanten te garanderen.

Henning Haagen, Chief Regions and Market Officer en lid van de Raad van Bestuur van AGCS, licht toe: “Klanten en makelaars zijn onze prioriteit en we zijn dankbaar dat we dit jaar zeer sterke resultaten hebben gezien in ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. In zijn nieuwe functie zal Martin ervoor zorgen dat we onze branchegerichte distributiestrategie verder ontwikkelen en ons relatiebeheer en onze serviceniveaus op een wereldwijd consistente manier verder ontwikkelen. Met zijn underwriting achtergrond en klantinzicht zal Martin een effectieve pleitbezorger zijn voor alle klantenthema’s in onze organisatie.”

GIS is een belangrijk onderdeel van de NIEUWE AGCS-strategie. Het creëert een sectorgeleid verkoopmodel voor AGCS gericht op specifieke industriesegmenten, met GIS-directeuren als enig aanspreekpunt om oplossingen aan te sturen binnen alle Lines of Business en andere Allianz-entiteiten, waarbij nauw wordt samengewerkt met underwriting & key account management om sectorspecifieke expertise en best practices op te bouwen, met als doel de best mogelijke oplossingen te vinden voor klanten binnen het Allianz-universum.

Met de creatie van de nieuwe wereldwijde leiderschapsrol zullen de bestaande Global Industry Solutions Directors (GISD) Blanca Berruguete (Bouw), Jody Yee (Technologie, Media & Telecom), plus Nishma Tate in Global Client Management, allen rapporteren aan Martin Zschech. Een extra GISD voor Energie en Hernieuwbare Energie zal zich in de komende maanden bij dit team voegen. In aansluiting op deze benoeming zal Stephan Geis, momenteel Regional Head of Financial Lines CEE bij AGCS, op 1 januari 2023 Zschech opvolgen als Regional Head of Distribution voor CEE. Op dat moment zal Alexandra Braun, momenteel Chief Underwriter Commercial Germany voor Financial Lines in CEE, de rol van Regional Head of Financial Lines CEE overnemen van Stephan Geis