Marsh McLennan stopt in Rusland; Aon schort Russische activiteiten op

Marsh McLennan zal zich terugtrekken uit al zijn activiteiten in Rusland als gevolg van de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Het  is van plan het eigendom van zijn Russische activiteiten over te dragen aan het lokale management, dat onafhankelijk zal opereren. In aansluiting hierop heeft Aon bekend gemaakt  zijn activiteiten in Rusland op te schorten, zo melden diverse buitenlandse media.

Marsh-topman Dan Glaser: “Dit is geen beslissing die we lichtvaardig hebben genomen en we sluiten ons aan bij al diegenen die oproepen tot een snelle en vreedzame oplossing van dit dodelijke conflict. Wij veroordelen de niet-uitgelokte aanval van de Russische regering tegen de bevolking van Oekraïne. Na met afschuw de tragische menselijke tol in Oekraïne te hebben gezien, voelen we ons gedwongen om deze actie te ondernemen. “Het bedrijf heeft geen tijdschema voor de overdracht bekendgemaakt, noch de omvang en reikwijdte van zijn activiteiten in het land.”

Greg Case, CEO van Aon, verklaart: “De escalatie van het conflict in Oekraïne blijft leiden tot het zinloze verlies van levens aan onschuldige burgers, en de opzettelijke vernietiging van scholen, civiele eigendommen en infrastructuur. Daarom hebben wij besloten om de operationele activiteiten in Rusland op te schorten en onze collega’s in Rusland met betaald verlof te sturen.”

Inmiddels heeft Hannover Re ook gemeld dat het stopt met het afsluiten van verzekeringen in Rusland,  een heeft ook Generali aangegeven dat het zijn Russische activiteiten zal sluiten.