Marco Mulder en Imke Swierstra versterken per 1 december het Engineering Underwriting-team van Allianz Benelux

Op 1 december a.s. treden Marco Mulder (links) en Imke Swierstra in dienst bij Allianz Benelux als Specialisten Engineering. Beiden zullen zich gaan bezighouden met de acceptatie van Engineeringsrisico’s binnen de grootzakelijk markt.

Marco Mulder maakt de overstap naar Allianz vanuit Zürich Insurance, waar hij de afgelopen 3,5 jaar heeft gewerkt als Senior Specialist Engineering. Daarvoor had hij deze rol gedurende ruim tien jaar bij Delta Lloyd, later Nationale Nederlanden. Hij begon medio 2002  in de verzekeringsbranche als Underwriter/Claimshandler bij het toenmalige Fortis Corporate Insurance (nu MS Amln). “Marco brengt veel kennis en ervaring mee, zeker op het gebied van Machinebreuk en Renewable Energy”, aldus Allianz.

Imke Swierstra komt over vanuit Woningborg, waar hij de afgelopen ruim  9,5 jaar heeft gewerkt, aanvankelijk als Plancoördinator en de afgelopen ruim zes jaar als Businessmanager/Projectmanager waarbij hij verantwoordelijk was voor de zakelijke markt. Imke zal zich als Specialist Engineering vooral gaan richten op de Constructie All Risk- en Verborgen Gebreken Verzekeringen. “Zeker in het kader van de komst van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging Bouw in juli 2022 is Imke met zijn netwerk en ervaring een belangrijke toevoeging aan het team”, stelt Allianz.

Teun Winters, Senior Branchespecialist Engineering Allianz Nederland: “Wij zijn ontzettend blij dat we ons Engineering-team met Marco en Imke kunnen versterken. Met de komst van Marco en Imke zijn we in staat om de significante groei over de afgelopen jaren verder voort te zetten én onze klanten te blijven voorzien van een uitstekende service.”

Niek Vonk, Branchedirecteur Marine & Engineering Allianz Nederland: “Allianz profileert zich in de grootzakelijke markt duidelijk als een stabiele verzekeraar, vaak in een leidende rol. Wij hebben de ambitie om die rol branche-breed nog verder uit te bouwen en de ingezette groei voort te zetten. Gezien onze ambities zal het zeker niet blijven bij de komst van Imke en Marco. Ook onze Property- en Liability-teams worden binnenkort nog verder versterkt.!”