M&A deals makelaars dalen in eerste helft


Fusies en overnames van Noord-Amerikaanse verzekeringsagenten en -makelaars daalden tot 359 in de eerste helft van het jaar, een daling van 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, omdat de hogere rente de kosten van deals voor veel kopers verhoogden, meldt Optis Partners LLC. Het totale aantal deals was het laagste aantal in de eerste helft sinds 2020, maar evenaarde het gemiddelde over vijf jaar. De daling volgde op een daling van 8% in deals in de tweede helft van 2022.

“De daling in het aantal deals zet door naarmate we verder in 2023 komen, wat niemand verbaast, al was het maar omdat de kapitaalkosten zo sterk zijn gestegen,” zegt Steve Germundson, partner bij Optis Partners, in een verklaring.

Hub International Ltd. was de meest actieve koper in de eerste helft van het jaar met 29 deals, gevolgd door BroadStreet Partners Inc. met 26 deals. Inszone Insurance Services LLC, World Insurance Associates en Patriot Growth Insurance Services LLC maakten de top vijf van meest actieve kopers compleet met respectievelijk 22, 17 en 16 deals.

Van de voorheen meest actieve kopers hebben PCF Insurance Services, Acrisure LLC en High Street Insurance Partners Inc. hun aantal deals sterk teruggebracht, respectievelijk met 98%, 74% en 57%, en waren samen goed voor meer dan 75% van de nettodaling in transacties, aldus het rapport.

Ondanks de daling van het aantal transacties bleven de waarderingen voor beter presterende bedrijven sterk, aldus Germundson. “Als de rente zoals verwacht blijft stijgen, kunnen er meer kopers aan de zijlijn komen te staan, waardoor er kansen ontstaan voor bedrijven met sterkere balans.”

Bron Business Insurance

.