LV=GI meldt in eerste maand na versoepeling Britse coronabeperkingen 30% meer autoschadeclaims

De opwinding om weer op de weg te zijn heeft een prijs, zo blijkt uit recente cijfers van v LV= General Insurance (LV= GI). De verzekeraar  meldt een 30% stijging van het aantal autoschadeclaims in de afgelopen maand, in vergelijking met het begin van 2021, toen de laatste lockdown begon.

Met de versoepeling van de Covid-beperkingen sinds midden april is het aantal mensen op de weg exponentieel toegenomen, maar dat geldt ook voor het aantal ongevallen. Opvallend is het hogere percentage schades die plaatsvinden  op parkeerplaatsen en op snelwegen doordat  chauffeurs  het een uitdaging vinden om terug te keren op drukkere wegen.

Maandag, 24 mei, had LV= GI zijn hoogste dag van schadeclaims voor auto-ongelukken sinds begin november vorig jaar, met bestuurders die het een uitdaging vinden om op drukkere wegen te zijn, meer uitdagende ritten te maken op snelwegen en A-wegen en meer complexe manoeuvres uit te voeren. Het aantal ongevallen in parkeergarages was in mei het hoogst sinds het begin van de pandemie in maart 2020. Het is ook bijna twee keer zo hoog als in januari van dit jaar en hoger dan in welke maand in 2019 dan ook, behalve in augustus.

Martin Milliner, Claims Director bij LV= General Insurance, zegt hierover: “In de afgelopen weken hebben we verschrikkelijk slecht weer gehad, meer auto’s op de weg en mensen die weer gewend raken aan het rijden, en die drie factoren hebben duidelijk geleid tot meer ongevallen. Sommige mensen gaan voor het eerst sinds lange tijd weer achter het stuur zitten, dus het is heel belangrijk dat chauffeurs de tijd nemen om aan de drukkere wegen te wennen en zich niet haasten bij het parkeren of bij ingewikkelde manoeuvres. Het is ook de moeite waard om uw auto nog eens goed te laten nakijken als hij een tijdje op straat of op de oprit heeft gestaan, om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het hoort.”

.