Lloyd’s verwelkomt Andrew Brooks als vice-voorzitter van het bestuur

Lloyd’s, heeft de benoeming bekend gemaakt Andrew Brooks als de  nieuwe vice-voorzitter van de Raad van Lloyd’s per 9 februari jl. Hij neemt de plaats in van de door Dominic Christian vrijgekomen plaatsvervangend voorzitter. Andrew is sinds 2017 verkozen lid van de Raad en brengt een schat aan Lloyd’s ervaring mee in deze functie

Tot voor kort was Andrew Brooks Chief Executive Officer van Ascot Underwriting Ltd – een positie die hij 15 jaar bekleedde – en was hij tevens actief lid van de Ascot Board van 2004-2023. Andrew kwam bij Ascot in dienst bij de oprichting in 2001 en werd gepromoveerd tot Chief Underwriting Officer in 2005. Hij is tevens niet-uitvoerend bestuurder van Azur Underwriting Ltd. Hij werkt sinds 1983 in de Lloyd’s Market en is momenteel lid van de London Market Group Board en voorzitter van de Lloyd’s Market Association. Hij is ACII gekwalificeerd en zal zitting hebben in de Lloyd’s Claims Implementation Board en het Nominations & Governance Committee.

Bruce Carnegie-Brown, voorzitter van Lloyd’s: “Met bijna 40 jaar ervaring in de Lloyd’s Market en meer dan vijf jaar in de Lloyd’s Council, ben ik zeer verheugd dat Andrew mijn uitnodiging om Deputy Chair te worden heeft geaccepteerd. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking in de Council voort te zetten en onze doelstellingen op het gebied van performance, digitalisering, duurzaamheid en cultuur te verwezenlijken in een belangrijke periode voor zowel Lloyd’s als de verzekeringssector in het algemeen.”

Andrew Brooks, Deputy Chair of Lloyd’s Council: “Mijn tijd binnen de Markt en in Lloyd’s Council is tot nu toe enorm lonend geweest. Door mijn werk bij Ascot, heb ik het geluk gehad om een rol te spelen in het cementeren van Lloyd’s als de wereldwijde bestemming voor speciale verzekeringen en ik kijk ernaar uit om ervoor te blijven zorgen dat het een centrum van expertise blijft voor de toekomst. Mijn prioriteiten als vice-voorzitter zijn de verdere ontwikkeling van de strategische prioriteiten van Lloyd’s, die de waarde voor alle belanghebbenden zal verhogen, en ik ben enthousiast om te beginnen.”