Lloyd’s kondigt Inclusive Futures aan om een meer rechtvaardige markt en samenleving te creëren

Lloyd’s heeft de details gepubliceerd van Inclusive Futures, een uitgebreid programma van initiatieven om zwarte en etnisch diverse mensen te helpen participeren en door te stromen van het klaslokaal naar de bestuurskamer.

 Het programma is een reactie op onderzoek van Black Beyond Data van de Johns Hopkins University naar de historische banden van Lloyd’s met de trans-Atlantische slavenhandel en plaatst deze in een context door middel van een interactieve, digitale tentoonstelling met de naam Underwriting Souls.  Het project werd onafhankelijk gefinancierd door de Mellon Foundation  

Het onderzoek van Black Beyond Data maakt duidelijk dat Lloyd’s, dat meer dan driehonderd jaar oud is, een belangrijke rol speelde in het mogelijk maken van de trans-Atlantische slavenhandel en -economie en deel uitmaakte van een geraffineerd netwerk van financiële belangen en activiteiten die deze activiteiten mogelijk maakten.

Bruce Carnegie-Brown, Chairman, Lloyd’s “We betreuren deze periode uit onze geschiedenis ten zeerste, evenals het enorme leed dat individuen en gemeenschappen toen en nu is aangedaan. We zijn vastbesloten om actie te ondernemen door de ongelijkheden aan te pakken die nog steeds gezien en ervaren worden door zwarte en etnisch diverse mensen: daarom hebben we Inclusive Futures gelanceerd, een uitgebreid programma van initiatieven om deze mensen en gemeenschappen te helpen van het klaslokaal naar de bestuurskamer.”

Inclusive Futures omvat een reeks actieve interventies op het gebied van Lloyd’s werving, onderzoek, investeringen, liefdadigheid en meer, voor de komende tien jaar en daarna. Het plan is opgesteld in overleg met zwarte deskundigen en etnisch diverse collega’s uit de hele Lloyd’s markt om zinvolle, duurzame verandering teweeg te brengen in het opbouwen van een meer inclusieve markt en samenleving. 

Mark Lomas, Head of Culture, Lloyd’s; “We weten dat we het verleden niet ongedaan kunnen maken, maar we kunnen wel iets doen aan de ongelijkheden die we vandaag de dag zien. Inclusive Futures is slechts een startpunt, en het bewijs zal worden geleverd door de impact die het heeft – maar we geloven dat deze interventies een blijvende, duurzame verandering teweeg zullen brengen in hoe de Lloyd’s markt eruit ziet en aanvoelt voor de komende generaties.”

Dr Alexandre White, Assistant Professor, Black Beyond Data; “De collectie van Lloyd’s met betrekking tot de trans-Atlantische slavenhandel is een zeer belangrijke historische bron voor het begrijpen van de geschiedenis van de slavenhandel en de economie. Dergelijke documenten zijn schaars en beperkt, en voor zover wij weten zijn sommige van deze materialen waarschijnlijk de enige in hun soort. Dit materiaal werpt ook licht op de manieren waarop slavernij en slavenhandel de stad Londen hebben gevormd. Door onze samenwerking met Lloyd’s hebben we ervoor gezorgd dat deze materialen toegankelijk en zichtbaar zijn voor iedereen, naast educatieve bronnen, op een manier die transparant en ethisch is en die zowel financieel als redactioneel onafhankelijk blijft.” Inclusive Futures: een uitgebreid programma van initiatieven om zwarte en etnisch diverse mensen te helpen participeren en vooruitgang te boeken van het klaslokaal naar de bestuurskamer

Kijk hier voor het volledige programma:https://www.lloyds.com/about-lloyds/culture/lloyds-market/diversity-and-inclusion/inclusive-futures