Lloyd’s kondigt Bob James aan als nieuwe Chief Operations Officer


Bob James heeft per 14 maart 2023 de COO verantwoordelijkheden overgenomen van CFO Burkhard Keese. De verruimde rol weerspiegelt het streven van Lloyd’s om de uitvoering van Blueprint Two af te stemmen op de bredere activiteiten van het bedrijf. Tegelijkertijd treedt Deputy CFO Alex Cliff treedt met onmiddellijke ingang toe tot het Executive Committee van Lloyd’s.

Lloyd’s heeft een aantal wijzigingen in het Executive Committee aangekondigd, die de strategische focus van de Corporation in 2023 versterken om haar prioriteiten op het gebied van prestaties, digitalisering, doelstellingen en cultuur te realiseren.

Bob James, voorheen Lloyd’s Market Transformation Director, wordt met onmiddellijke ingang Chief Operations Officer* van Lloyd’s en zal zich richten op de afstemming van het Blueprint Two programma met de bredere Operations functie van de Corporation.

Bob heeft meer dan 30 jaar ervaring in functies op het gebied van acceptatie, technologie, verkoop, marketing, bankadvies en operations. Hij begon zijn carrière in de Operations-functie bij Allstate Insurance in de Verenigde Staten en was Chief Operations Officer voor CNA Commercial Insurance en QBE North America. Hij was ook Executive Vice President voor MGA Operations en Chief Human Resources Officer bij de door private equity gesponsorde tussenpersoon The Amynta Group.

Burkhard Keese blijft aan als Chief Financial Officer van Lloyd’s, met bijzondere aandacht voor de groei van het Lloyd’s Investment Platform en het risicotransformatie-instrument London Bridge om nieuwe kapitaalverschaffers aan te trekken.

Deputy CFO Alex Cliff zal met onmiddellijke ingang toetreden tot het Executive Committee van Lloyd’s. Alex blijft rapporteren aan Burkhard. Zij is sinds november 2022 werkzaam bij Lloyd’s en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Hij heeft senior financiële functies bekleed bij verzekerings- en makelaarskantoren als Direct Line Group, StarStone en AJ Gallagher. Alex is registeraccountant en heeft acht jaar bij PwC gewerkt, zowel in Londen als in de VS.

John Neal,  CEO, Lloyd’s: “Dankzij Bob’s sterke leiderschap boekt het Blueprint Two programma gestage vooruitgang in ons streven naar digitalisering van de markt, waardoor hij zijn opdracht nu kan uitbreiden naar de Operations functie van Lloyd’s. Ik ben Burkhard dankbaar voor zijn steun bij het leiden van Operations in de afgelopen 14 maanden, en ik ben evenzeer verheugd dat Deputy CFO Alex Cliff haar inzicht en ervaring zal inbrengen in het Executive Committee van Lloyd’s.”