Lloyd’s bereidt zich voor op de heropening van de underwriting room op 17 mei

Gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsmarkt Lloyd’s of London heeft plannen onthuld om op 17 mei zijn underwriting room en bedrijfskantoren te heropenen, rekening houdend met de laatste richtlijnen van de Britse overheid. Het bedrijf moest in januari zijn iconische acceptatieruimte voor de tweede keer sluiten na het besluit van de regering om Engeland en het VK in een tweede nationale lockdown te plaatsen.In een verklaring van Lloyd’s bevestigde CEO John Neal het heropeningsplan ‘voor een beperkt aantal mensen die binnen moeten zijn’, met verdere versoepelingen verwacht vanaf 21 juni.

 Er zullen maatregelen worden genomen zoals het wekelijkse rooster van de bedrijfstak en verplichte gezichtsbedekking  om op veilige en sociale manier  face to face-zakendoenmogelijk te maken. “Om de beschikbare capaciteit te managen en ervoor te zorgen dat we Covid-veilig zijn, zullen we gedurende de week opnieuw een bedrijfsrooster toepassen en zullen we meer details later bevestigen”, aldus Neal.

Lloyd’s zal ernaar streven om de beperkingen verder te versoepelen en het aantal bezoekers te verhogen in overeenstemming met de verwachte bijgewerkte overheidsrichtlijnen vanaf 21 juni. Dit omvat het begin van het proces om de perspexschermen te verwijderen op de verzekeringsvloeren. Gezichtsbedekking is verplicht in alle openbare ruimtes van het gebouw, inclusief Lloyd’s receptie, liftlobby’s en liften, toiletruimtes, de coffeeshop en tijdens het wandelen door de verzekeringsruimte, met uitzondering van de Box of tijdens vergaderingen.

Het bedrijf benadrukte dat marktdeelnemers alleen One Lime Street mogen betreden als ze geen COVID-19-symptomen hebben, en dat alleen Lloyd’s pashouders toegang krijgen tot het gebouw. Een aantal gebieden blijft gesloten, waaronder de zitplaatsen in de coffeeshop en het restaurant, evenementen en rondleidingen, Lloyd’s-winkel en vergaderruimten.