Licent stelt Ralph van Helden aan als CEO om nieuwe organisatie verder uit te bouwen

Ralph van Helden gaat per 3 april a.s. aan de slag als CEO van de nieuwe Licent-organisatie, de coöperatie van 16  onafhankelijke assurantieadviseu  dat met  Coöperatie Licenta is samengegaan tot één bedrijf. Hierin heeft  aandeelhouder  Gilde Equity Management  een meerderheidsbelang genomen met als doel via een buy & build-strategie verder  uit te bouwen. 

“Door dit unieke initiatief ontstaat er een prominente top-25 speler op de Nederlandse financiële adviesmarkt. Licent heeft de ambitie om de komende jaren sterk door te groeien waarbij een optimale klantbediening centraal staat”, meldde Licent eerder. Het bedrijf telt ongheveer 300 medewerkers Ralph van Helden is afkomstig van Everest Insurance waar hij sinds maart 2020 werkzaam was als Branche Manager Nederland. Daarvoor heeft hij  bijna 10 jaar heeft gefungeerd als Regional Manager voor Lloyd’s Benelux, ruim tien jaar in verschillende directie- en managementfuncties bij Marsh, ruim vijf jaar als Senior Adviseur Schadeverzekeringen bi ING en een zelfde periode in een soortgelijke functie bij de Rabobank. In een toelichting op zijn overstap zegt hij ‘zijn periode bij een verzekeraar als ontzettend leuk en boeiend’ heeft ervaren maar dat hij er achter is gekomen dat hij toch liever dichter bij de eindklant opereert’. ”De baan bij Licent biedt mij een mooie uitdaging.”  Zijn functie bij Everest Insuracne wordt ad interim overgenomen door Anne Charon, Head of France bij Everest Insurance.

Frans Kemper, directeur bij Licent, vertelde eerder dit jaar bij de start: “Ons doel is om ook na het samengaan de meest mensgerichte financiële dienstverlener van Nederland te blijven. Wij staan voor laagdrempelig persoonlijk contact en kwalitatief hoogwaardige diensten die dicht bij klanten zijn georganiseerd. In lokale vestigingen met adviseurs die klanten kennen. Ik weet dat meer partijen dat claimen maar bij ons zit het aantoonbaar in het DNA. Onze financiële dienstverleners zijn geworteld in de samenleving. En dat blijven ze. Om dat te benadrukken houdt elk kantoor na het samengaan zijn eigen vertrouwde naam en elke klant zijn of haar vaste contactpersoon. We blijven klanten onverminderd helpen bij het maken van financieel goede keuzes. Op termijn kunnen klanten ook een uitbreiding van onze dienstverlening verwachten. Dat is de kracht van onze verbinding!”
 
 
De financiële dienstverlener heeft uitgesproken groeiambities. Frans Kemper: “Financiële dienstverleners die zich in onze drijfveren herkennen, zijn van harte uitgenodigd zich bij ons aan te sluiten. Ze kunnen met mij contact opnemen. Door samen te gaan, staan we sterker. Daar geloven wij in en daar gaan wij voor. Met gepaste trots dat wij dit met elkaar tot stand hebben gebracht. Voor de Nederlandse assurantiewereld is dit een unieke gebeurtenis.”