Liberty Specialty Markets benoemt met oog op verdere expansieplannen Marleen Lemmens tot COO Europe

Liberty Specialty Markets (LSM), onderdeel van de Liberty Mutual Insurance Group, heeft Marleen Lemmens per 1 maart jl. aangesteld in een nieuwe functie: Chief Operational Manager Europe. Haar nieuwe functie is gecreëerd om nog beter invulling te kunnen geven aan de  verdere groei- en expansieplannen van LSM op het Europese vasteland.Marleen wordt gestationeerd in Nederland en rapporteert aan Kadidja Sinz, Head of Europe en Kirk Maddern, Chief Operating Officer, LSM.

Ze zal in haar nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de de activiteiten van LSM in continentaal Europa, waaronder LSM’s in Dublin gevestigde Center of Excellence, dat is ontworpen om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en een consistente service aan makelaars in de hele regio te kunnen garanderen.”

Marleen heeft meer dan 20 jaar ervaring bij zowel verzekeraars als makelaars in Europa. Ze zal betrokken zijn bij het ontwikkelen van digitale initiatieven om te voldoen aan de behoeften van klanten en makelaars in de regio. Marleen’s ervaring in klantenservice en haar multiculturele benadering zijn een belangrijke troef voor ons team om onze ambitie te kunnen vervullen om een ​​toonaangevende gespecialiseerde speler in Europa te worden”, aldus Kadidja Sinz.

 Tijdens haar carrière in de financiële dienstverlening heeft ze klantgerichte en verkoopfuncties bekleed in het bankwezen, verzekeringen en consultancy. Ze heeft een grondige kennis van Operations, Risk, Audit en Compliance en heeft een brede interesse in transformatie- en herstructureringsprogramma’s. Marleen is afkomstig van Aon, waar zij sinds juni 2019 werkzaam was als Chief Transformation/Operating Officer (CTO.COO).

Daarvoor werkte zij gedurende 10,5 jaar bij Aegon Nederland in verschillende directiefuncties, resp als  directeur Internal Audit, directeur Schadeverzekeringen en laatstelijk als directeur Levensverzekeringen en directeur van Cappital (PPI).  Daarvoor vervulde zij gedurende vier jaar bij Robeco Asset Management als Head of Operational Risk Management Department, een zelfde periode bij KPMG Consulting als Senior Management Consultant Financial Services/Banking & Insurance, drie jaar bij de Citi Bank  als European Sales Manager Global Transaction Services   en vijf jaar bij ABN AMRO Bank als Sales Consultant International Cash Management  .