Liberty Mutual overweegt verkoop van zijn activiteiten in Spanje, Portugal en Ierland

Liberty Mutual Holding Co. overweegt een verkoop van zijn activiteiten in Spanje, Portugal en Ierland en sluit zich daarmee aan bij andere Amerikaanse verzekeraars die zich uit de regio terugtrekken. De gesprekken zouden zich nog in een vroeg stadium en leiden mogelijk niet tot een transactie, melden diverse buitenlandse verzekeringsmedia.

De Amerikaanse verzekeraar werkt samen met Bank of America Corp aan de mogelijke afstotingen, die volgens externe deskundigen meer  dan 1 miljard euro (US$1 miljard) zouden kunnen opbrengen. Vertegenwoordigers van Liberty Mutual en Bank of America weigerden commentaar te geven.

Liberty Mutual zou zich aansluiten bij andere collega’s die hun activiteiten in niet-kernmarkten in Europa hebben verkocht. Het in New York gevestigde MetLife Inc. stemde in juli 2021 in met de verkoop van zijn Europese levensverzekeringsactiviteiten voor bijna $ 700 miljoen aan de Nederlandse verzekeraar NN Group NV om zijn wereldwijde activiteiten te stroomlijnen.

Liberty Mutual is aan het uitbreiden in Amerikaanse schadeverzekeringen, waaronder de overname van State Auto Financial Corp. voor een waarde van ongeveer $ 2,3 miljard eerder dit jaar. Het bedrijf is eigendom van zijn polishouders en is een van de meer acquisitiegerichte verzekeraars met die structuur. Liberty Mutual verkoopt in Spanje en Portugal alles van schade- en levensverzekeringen via agenten, banken en filialen, aldus de website. Het bedrijf kwam in 2011 via een overname in Ierland terecht en biedt daar persoonlijke auto- en woonverzekeringen aan, evenals zakelijke producten.