Leons Group overgenomen door Ardonagh Europe


Ardonagh Europe Limited (“Ardonagh Europe”), een dochteronderneming van The Ardonagh Group met hoofdkantoor in Dublin, Ierland, heeft vandaag de overname aangekondigd van de Léons Group (“Léons”), een onafhankelijk familiebedrijf in verzekeringsmakelaardij en consultancy in Nederland met haar hoofdkantoor in Amsterdam. Dit alles onder  voorbehoud van de ontvangst van onvoorwaardelijke wettelijke goedkeuringen. Met de overname breidt  Ardonnagh Europa haar footprint in Euopa verder uit. 

De Léons Group, opgericht in 1951 door Max Léons, is gespecialiseerd in verzekeringsoplossingen voor het bedrijfsleven en staat bekend om zijn expertise in complexe zaken en internationale operaties. De groep behoort tot de oprichters en aandeelhouders van Brokerslink, een wereldwijd netwerk dat marktleidende, onafhankelijke makelaars uit 125 landen samenbrengt en hen ondersteunt met risicomanagement- en verzekeringsdiensten van wereldklasse. CEO Sunny Léons was jarenlang bestuurslid en een van de initiatiefnemers van de verdere consolidatie binnen Brokerslink om samen met partners een internationale makelaar uit te bouwen.

De makelaar, die begin juni 2022 zijn 71ste verjaardag vierde, zal als onderdeel van Ardonagh Europe zelfstandig blijven opereren onder de directe leiding van Sunny en Nico Léons, samen met de aandeelhouders en het huidige managementteam, voortbouwend op opeenvolgende jaren van groei. De familie Léons behoudt als onderdeel van de transactie een belang in Léons Group.

Conor Brennan, CEO van Ardonagh Europe zegt: “We zijn verheugd Léons te verwelkomen bij Ardonagh, samen voortbouwend op hun Nederlandse wortels en solide reputatie in de markt om een portefeuille van brands en verzekeringsmakelaars op te bouwen die toonaangevend zijn in hun doelmarkten.  Sunny en Nico hebben een uniek bedrijf opgebouwd met een bijzondere cultuur die perfect zal passen naast de portefeuille van onafhankelijke bedrijven die Ardonagh de afgelopen jaren heeft verworven. We zijn erg enthousiast over wat we kunnen bereiken met onze nieuwe partners in Nederland.”

In een reactie op de overname voegt Sunny Léons toe: “De Ardonagh Group en haar leiderschap passen perfect bij onze visie en groeiambities. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een wereldwijd platform met schaal en dynamische cultuur, dat ons familieconcept omarmt. Met toegang tot Ardonagh’s aanzienlijke middelen en kapitaal, kijken we ernaar uit om ons samen met MDS en andere partners bij hen te voegen als onze growth engine  om als individuele partners verder te bouwen aan een internationale groep.

David Ross, CEO van de Ardonagh Group: “Met het verwelkomen van dit toonaangevende onafhankelijke Nederlandse bedrijf in de groep zetten wij onze betekenisvolle wereldwijde investering voort en versterken wij onze relatie met de leden van Brokerslink. Met onafhankelijkheid als kern van ons eigen succes, is dit een bewijs van het respect dat we hebben voor dit netwerk, n de kracht en kwaliteit van haar leden.”

In december 2021 kondigde The Ardonagh Group de overname aan van MDS Group, een toonaangevende verzekeringsmakelaar en adviseur op het gebied van risicomanagement in de Portugeessprekende wereld en Europa en stichtend lid en aandeelhouder in Brokerslink.

Reactie Leons

Op LinkedIn heeft Léons de volgende reactie geplaatst: “Met genoegen willen wij u informeren over een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Léons Groep. Wij hebben besloten om, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder, ons aan te sluiten bij de The Ardonagh Group om ons internationale netwerk verder uit te bouwen.

De Ardonagh Group is een toonaangevende en ambitieuze wereldwijd werkende verzekeringsgroep, die onze kernwaarden ondersteunt en tegelijkertijd ons doel voor toekomstige groei in het binnen- en buitenland mogelijk maakt. Brokerslink, ons internationale netwerk, zal hierbij een zeer belangrijke rol spelen. De Ardonagh Group is na de overname van onze Portugese partner MDS eind 2021 de motor achter de door ons al langer nagestreefde consolidatie binnen dit netwerk. Sunny Léons is vele jaren bestuurslid geweest van Brokerslink en in deze functie heeft hij zich ingezet voor consolidatie binnen het netwerk.

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1951 door Max Léons staan onze relaties, medewerkers en partners centraal bij alles wat wij doen. Hierbij is het bereiken van lange termijn doelen boven succes op korte termijn altijd onze missie geweest. Dit blijft zoals het is. Aangezien de wereldwijde verzekeringsmarkt snel verandert, hebben we geconcludeerd dat onze weloverwogen keuze voor de De Ardonagh Group de beste service voor onze relaties en het welzijn van onze medewerkers garandeert. Om die reden zijn wij verheugd dat wij samen met een betrouwbare partner die onze visie en waarden deelt verder kunnen bouwen aan ons mooie bedrijf.

De familie zal een belang in het bedrijf behouden en er samen met ons team op toezien dat onze relaties op dezelfde toegewijde wijze geadviseerd worden. Daarbij blijven de focus op kwaliteit en knowhow centraal staan. Onze nieuwe aandeelhouders steunen ons hierbij en bij het realiseren van onze ambitieuze plannen in het binnen- en buitenland.”