Juridische problemen houden opname van Willis Re Frankrijk en Nederland in Gallagher-deal vooralsnog tegen

De overname door A J Gallagher van de herverzekeringsactiviteiten van Willis Towers Watson (WTW) sluit de activiteiten in Frankrijk en Nederland uit, hoewel er een optie is ingebouwd voor de eerstgenoemde om ook deze activiteiten over te nemen. Meldt Commercial Risk Europe.

In een document dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend over de vorige week aangekondigde overname van Willis Re ter waarde van 3,25 miljard dollar, wordt onthuld dat “WTW er niet mee heeft ingestemd activiteiten in Frankrijk of Nederland af te stoten”. Wel wordt uitgelegd dat de onderneming een optie kan uitoefenen om haar herverzekeringsactiviteiten in de twee landen aan A J Gallagher te verkopen na afronding van aanvullend overleg met de ondernemingsraad en lokale wettelijke/regelgevingsvereisten.

WTW stemde er vorige week mee in zijn wereldwijde facultatieve herverzekeringsactiviteiten van Willis Re aan Arthur J Gallagher te verkopen voor 3,25 miljard dollar in contanten en nog eens 750 miljoen dollar te betalen in 2025, afhankelijk van de omzetdoelstellingen. Dit volgt op het mislukken van de overname van WTW door Aon, die op last van de regelgevende instanties de verplichting omvatte om Willis Re aan A J Gallagher te verkopen om de benodigde goedkeuring voor de megafusie te verkrijgen. De nieuwe overeenkomst voegt de herverzekeringsactiviteiten van WTW in Hong Kong en China toe.

De SEC-registratie onthulde ook beëindigingsrechten voor WTW en A J Gallagher, mocht de verkoop van Willis Re niet op of vóór 12 mei 2022 zijn afgerond, behoudens twee automatische verlengingen van drie maanden en één maand indien aan alle voorwaarden is voldaan, met uitzondering van goedkeuring door de regelgevende instanties. Verwacht wordt dat de transactie voor het eind van dit jaar wordt afgerond.