Jody Yee benoemd tot Global Industry Solution Director voor Technologie, Media & Telecom bij Allianz Global Corporate & Specialty

Met ingang van 1 januari 2022 wordt Jody Yee benoemd tot Global Industry Solution Director voor Technology, Media & Telecom (TMT) bij Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Gedurende zijn 18 jaar in zakelijke verzekeringen en alternatieve risicofinanciering, heeft hij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om groei te stimuleren en bedrijfsontwikkeling te schalen.

Yee’s benoeming volgt op de lancering van de Financial Services Industry Practice in 2020 met Paul Schiavone als Global Industry Solution Director. Beiden rapporteren aan Jeremy Sharpe als AGCS Global Head of Distribution. Een soortgelijke rol zal te zijner tijd worden aangekondigd voor de bouwsector. AGCS heeft deze nieuwe wereldwijde functies geïntroduceerd als onderdeel van het New AGCS transformatieprogramma om productontwikkeling, marketing en distributie af te stemmen op specifieke industrieën: Global Industry Solution Directors zullen speciale risico-expertise voor hun sector opbouwen en helpen bij de ontwikkeling van op maat gemaakte oplossingen voor alle AGCS lines of business en andere Allianz units.

Henning Haagen, lid van de Raad van Bestuur van AGCS en Chief Regions & Markets Officer voor AGCS’s activiteiten buiten Noord-Amerika: “We willen graag een speciale waardepropositie ontwikkelen voor onze belangrijkste doelsectoren en de Global Industry Solution Directors staan daarbij centraal. Met Jody Yee hebben we de perfecte eerste ambassadeur gevonden voor klanten en makelaars in de technologie-, media- en telecomsector. Hij zal de ontwikkeling van maatoplossingen aansturen, of het nu gaat om traditionele verzekeringsproducten, wereldwijde programma’s en in toenemende mate ook om alternatieve risicofinnciering en captives.”

Hij trad in 2007 in dienst bij AGCS en bekleedde diverse leidinggevende functies in Finance en Underwriting in München, Londen en New York en heeft gewerkt in zowel traditionele verzekeringstechnieken als alternatieve risico-overdracht. In zijn meest recente functie als Managing Director en Global Practice Group Leader Cyber in de Alternative Risk Transfer (ART) divisie van AGCS, lag zijn focus op bedrijfsontwikkeling, wereldwijde captive fronting en gestructureerde en geïntegreerde transacties.