Jochen Körner wordt de nieuwe directievoorzitter Ecclesia

Jochen Körner (46) neemt eind dit jaar het voorzitterschap van de directie van Ecclesia Holding GmbH over. Hij volgt Tilman Kay (62) op, die op 28 februari 2022 met pensioen gaat na het bereiken van de leeftijd van 63 jaar.

Körner is sinds 2017 algemeen vertegenwoordiger en sinds 1 januari 2018 gedelegeerd bestuurder van Ecclesia Holding en is momenteel verantwoordelijk voor de industriële en specialty-activiteiten van het makelaarbedrijf. De raad van commissarissen en de aandeelhoudersvergadering zullen te zijner tijd beslissen over een nieuwe structuur en samenstelling van de afdelingen in het bestuur van Ecclesia.

“In de afgelopen drie jaar hebben we de bedrijfsstrategie van de Ecclesia Group bijgesteld en de basis gelegd voor een nog succesvollere toekomst door sterke organische groei en de acquisitie van andere zeer concurrerende bedrijven. Ik beschouw deze positieve uitgangspositie als de beste tijd om het management van de Ecclesia Group in nieuwe handen te geven ”, aldus Tilman Kay in een intern bericht aan het personeel.

In de afgelopen 20 jaar heeft de Ecclesia Group zijn omzet verveelvoudigd  door zijn marktaandeel gestaag uit te breiden, nieuwe zakelijke gebieden op te bouwen en concurrenten over te nemen en te integreren. Voor het lopende boekjaar 2021 verwacht het management een verdere groei naar een omzet van meer dan 300 miljoen euro. In ons land behoren inmiddels onder meer Concordia de Keizer en Gebr. Sluyter tot de groep.