IUMI: Hoe kunnen maritieme verzekeraars de voordelen van digitalisering benutten


Digitalisering dringt steeds verder door in veel aspecten van de wereldwijde scheepvaart en maritieme verzekeringen moeten klaar zijn om deze verandering te omarmen als ze de bijbehorende voordelen willen benutten. Dit was het onderwerp van discussie tijdens de conferentie van de International Union of Marine Insurance (IUMI) die dit jaar plaatsvindt in Edinburgh, Schotland.

Kern-Ferretti, voorzitter van IUMI’s Big Data and Digitalisation Forum: “Het is verheugend om te zien dat onze industrie het digitaliseringsproces blijft overnemen, maar er is bezorgdheid dat we misschien te langzaam gaan. Vandaag hoorden we van de Digital Container Shipping Association over de vooruitgang die zij boekt bij de implementatie van volledig elektronische vrachtbrieven. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de digitalisering van de toeleveringsketen en maritieme verzekeraars moeten er klaar voor zijn”.

Cognossementen (BL) zorgen voor ontvangst van goederen, het bewijs van een vervoerscontract en een eigendomsbewijs en worden veel gebruikt in de wereldwijde toeleveringsketen. De afgevaardigden hoorden hoe de Digital Container Shipping Association (DCSA) – een non-profitorganisatie – originele BL’s op papier omzet in gegevensstromen op basis van DCSA-standaarden. Haar leden, die 70% van de wereldwijde containerhandel vertegenwoordigen, hebben zich ertoe verbonden om binnen vijf jaar 50% van hun BL’s digitaal af te geven en 100% tegen 2030. Dit zou een aanzienlijke verandering betekenen in de manier waarop zaken momenteel worden gedaan. De voordelen worden enorm geschat, met besparingen op efficiëntie die in de miljarden dollars lopen.

 Voor maritieme verzekeraars zijn de voordelen ook aanzienlijk, zoals Patrizia Kern-Ferretti uitlegt: “Efficiënte maritieme verzekeringen zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van gegevens van goede kwaliteit. Het volledig digitaliseren van vrachtbrieven biedt verzekeraars de mogelijkheid om toegang te krijgen tot gedragsgegevens in combinatie met voorspellende mogelijkheden die voortkomen uit AI. Kortom, hoe meer gegevens toegankelijk zijn, hoe meer analyses en inzichten we kunnen verzamelen en dit zal zich vertalen in betere prijsstelling, algemeen beheer, schadebehandeling en schadepreventie.”

Ze vervolgt: “Vrachtverzekeringsdocumenten worden meestal overgedragen naast vrachtbrieven als een gecombineerde set documenten. Voor de hele toeleveringsketen heeft digitalisering het potentieel om dat proces te stroomlijnen, waardoor het efficiënter wordt, minder fouten bevat en kosten bespaart. Maar de grote vraag is: “Hoe kan de zeeverzekeringsbranche de waarde van digitalisering benutten, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de verzekerden? Daarom is het zo belangrijk om dit onderwerp op de conferentie van dit jaar te bespreken”.