Intangic MGA met steun van AXA XL lanceert innovatieve parametrische cyberverzekering

De net gestarte cyberverzekeraar Intangic MGA heeft CyFi™ ontwikkeld, de eerste parametrische polis in de sector die overheidsbedrijven snel herstel biedt van de materiële impact van cyberdreigingen. Intangic MGA is een data science-gedreven, in Londen gevestigde cyber Managing General Agent (MGA) die wordt ondersteund door AXA XL.  Het bedrijf wordt geleid door een executive team met een unieke combinatie van expertise uit verzekeringen, data science, financiële markten en cybersecurity om een nieuw model voor de cyberverzekeringsmarkt aan te bieden.

“Het komt eigenlijk gewoon neer op anders denken over het probleem”, zegt Ryan Dodd, Chief Executive Officer en oprichter van Intangic. “De beveiligingsteams van grote bedrijven moeten de hele dag, elke dag, cyberdreigingen managen. Onze aanpak beoordeelt cyber als een hoogfrequent risico. Door cyberaanvallen als ‘constant’ te accepteren, kunnen we een verband meten tussen de manier waarop deze aanvallen worden beheerd en de financiële impact die ze hebben op de bedrijfsactiviteiten. Onze parametrische triggers maken dit verband zichtbaar, waardoor snel herstel van gedekte materiële inbreuken mogelijk wordt en bedrijven een nieuw soort overdracht van verzekeringsrisico’s krijgen. Daarmee hebben we cyberrisico omgezet in een taal die het bestuur begrijpt.”

Intangic MGA heeft samengewerkt met AXA XL voor zijn cyberpolis, CyFi™, die wordt onderschreven door AXA XL Insurance Company UK Ltd. Intangic biedt overheidsbedrijven op de Britse markt dekking tot 15 miljoen dollar (12,5 miljoen pond) voor schades als gevolg van materiële cyberinbreuken. Er zijn plannen om dit aanbod uit te breiden naar de Amerikaanse markt.

“Dit is een eenvoudige en innovatieve oplossing voor een complex probleem”, aldus Luis Prato, Chief Underwriting Officer, UK & Lloyd’s bij AXA XL. “Het beleid van Intangic en de mechanismen erachter creëren een andere manier om risico’s te benaderen en ontsluiten capaciteit voor cyber voor grote overheidsbedrijven, waardoor ze hun cyberrisicoprogramma kunnen versterken.” “Bedrijven zijn op zoek naar een nieuwe aanpak van de markt en een duidelijk, snel herstel van hun verzekeringsbescherming – ons productaanbod biedt dit”, aldus Mark Heath, Head of Insurance en Chief Underwriting Officer, Intangic MGA.

 De polis heeft twee eenvoudige parametrische triggers: het niveau van kwaadaardige activiteiten die gericht zijn op een bedrijf, en een daaropvolgend waardeverlies. De triggers zorgen ervoor dat alle partijen beschikken over een transparant dashboard voor het real-time monitoren van risicoactiviteiten – een primeur voor een verzekeraar in de cyberverzekeringsmarkt. Wanneer aan beide triggers is voldaan, wordt de claim snel betaald om het bedrijf weer efficiënt te laten draaien.

Intangic MGA brengt nieuwe capaciteit op de markt om de bestaande cyberdekking aan te vullen. Het CyFi™ product biedt slimme parametrische cyberdekking die bestaande cyber indemnity polissen versterkt in plaats van vervangt. Er is geen schade aanpassing. Wanneer aan beide triggers is voldaan, is er een snelle uitbetaling in dagen, niet in maanden.Door duizenden bedrijven over meerdere jaren te analyseren, ontdekte Intangic dat bedrijven die moeite hebben om de financiële gevolgen van cyberaanvallen te beheren, gemiddeld 250% meer kans hebben om materiële schades te lijden in vergelijking met collega’s die cyberaanvallen beter beheren. CyFi™ is ontworpen om het probleem van constante cyberdreigingen zo vroeg mogelijk aan te pakken om de kans te verkleinen dat klanten aanzienlijke verliezen lijden door aanvallen.

“We hebben meerdere gebieden van risico-expertise samengebracht om anders over cyber te denken en door middel van datawetenschap hebben we wat als een onzichtbaar risico wordt beschouwd omgezet in iets dat beter meetbaar en – uiteindelijk – zichtbaar is voor grote bedrijven”, aldus de heer Dodd. “We willen cyber demystificeren voor iedereen buiten het cybersecurityteam van onze klanten. Daardoor kunnen we risicomanagers helpen de algehele effectiviteit van hun cyberverzekeringsprogramma’s te verbeteren, inclusief tijdige uitbetalingen.”

Ryan Dodd leidt data science, technologie en productvisie bij Intangic en brengt real-world cyber en financiële modellering ervaring, waaronder 20 jaar als hedge fund manager (inc. Man GLG) en het structureren van financiële risicoproducten. Dodd wordt bij Intangic MGA vergezeld door Mark Heath als Head of Insurance en Chief Underwriting Officer. Heath heeft 35 jaar verzekeringservaring, waaronder leidinggevende functies in zowel underwriting als broking bij AIG en Aon. Hij  heeft tientallen jaren ervaring in veel verschillende verzekeringsklassen, waaronder innovatieve oplossingen met een achtergrond in risicofinanciering en herverzekering voor eigen rekening. Heath staat aan het hoofd van de MG . Debbie Durkan heeft zich bij Intangic MGA gevoegd om de groei en klantendistributie te leiden. Zij  was recentelijk Chief Client Officer bij Marsh Commercial en daarvoor Global Head of Development bij Bowring Marsh. Debbie heeft meer dan 25 jaar ervaring in klantengroei en -ontwikkeling bij grote makelaarskantoren.

Dana Deasy werd benoemd tot voorzitter van Intangic en adviseur van Intangic MGA. De heer Deasy’s vorige functies omvatten Chief Information Officer (CIO) voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie, CIO en MD bij JP Morgan Chase, en CIO bij BP. Daarnaast zal Chris Key optreden als directeur van Intangic en adviseur van Intangic MGA. De heer Key is voormalig Chief Product Officer bij Mandiant, de marktleider op het gebied van informatie over bedreigingen en expertise opgedaan in de frontlinie van cyberbeveiliging. Chris was ook oprichter en CEO van Verodin, Inc. (overgenomen door FireEye/Mandiant). Intangic wordt gesteund door Paladin Capital Group, met Europees algemeen directeur en directeur Ken

________________________

De cyberverzekeringspolis van Intangic MGA, CyFi™, biedt dekking aan beursgenoteerde bedrijven en wordt onderschreven door AXA XL Insurance Company UK Ltd. Ga voor meer informatie naar www.intangicmga.com.