Insurance Data en Onesurance gaan strategische samenwerking aan met geavanceerde AI Engine


Insurance Data en Onesurance zijn een strategische samenwerking aangegaan  om het gebruik van data in de verzekeringsmarkt ingrijpend te verbeteren. ‘De lancering van een geavanceerde AI Engine markeert een nieuw tijdperk van vooruitgang in de branche’, aldus beide bedrijven. Om snel aan de groeiende marktvraag te voldoen, is Frank Rensen aangesteld als ervaren insurance expert.

Als expert in het rationaliseren, integreren en visualiseren van verzekeringsdata heeft Insurance Data inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in geavanceerde Business Intelligence. Het team van ervaren AI engineers van Onesurance heeft in aanvulling hierop een naar eigen zeggen ‘vooruitstrevende AI Engine’ ontwikkeld. Deze is modulair opgebouwd, specifiek ontworpen voor verzekeraars, volmacht en intermediairs en levert onder meer geavanceerde churn predictions of zeer nauwkeurige AI acceptatie voor zakelijke risico’s.

Jack Vos (Onesurance) benadrukt de synergie tussen beide bedrijven: “Deze samenwerking vergroot onze impact in de markt, doordat we dezelfde selecte klantgroep bedienen.” Lex de Bruijn (Insurance Data) voegt toe: “Deze alliantie biedt niet alleen meer zichtbaarheid, maar stelt ons ook in staat direct waarde toe te voegen voor onze klanten”.

De urgentie om data en AI in te zetten op belangrijke thema’s zoals actief klantbeheer, efficiënte werkprocessen, schaalbare groei en compliance wordt volgens beide bedrijven aangejaagd door consolidatie met steeds groter wordende portefeuille enerzijds en toenemende schaarste van gekwalificeerd personeel anderzijds. Omdat er achter de schermen al meer dan 12 maanden intensief aan de AI Engine is gebouwd door de data-experts van beide bedrijven, kan nu een razendsnelle time-to-value voor de klant worden gerealiseerd.

“In de verzekeringswereld is timing immers cruciaal. De AI Engine lost dit probleem op met behoud van nauwkeurigheid en klantgerichtheid, waardoor men de concurrentie steeds een stap voor is. Een voorbeeld is de generieke M&A module, waarbij de waardering van portefeuilles met algoritmes wordt voorspeld. Binnen twee weken wordt gedetailleerde informatie hierover gedeeld.”

Beide bedrijven behouden vooralsnog volledige juridische en bedrijfseconomische autonomie naast deze samenwerking.