Howden versterkt zijn Europese activiteiten aanbod met de overname van twee Zwitserse makelaars


  Howden kondigt vandaag aan dat het zijn activiteiten in Zwitserland heeft uitgebreid met de overname van verzekeringsmakelaars argenius Risk Experts AG  en RVA Versicherungsbroker AG (“RVA”). Born Consulting AG, dat sinds 2022 deel uitmaakt van Howden Zwitserland, neemt RVA over. Zowel argenius als RVA zijn hoog aangeschreven Zwitserse verzekeringsmakelaars en zullen het aanbod van Howden Zwitserland aan grote instellingen en MKB-bedrijven  versterken, waardoor klanten meer toegang krijgen tot specialistische expertise en een internationaal bereik via hun lokale markt.

argenius adviseert voornamelijk middelgrote bedrijven en grote organisaties en is gespecialiseerd in geavanceerde risicoanalyses en portfolio placement terwijl RVA werkt met kleine en middelgrote bedrijven op het gebied van alle verzekerings- en risicovraagstukken, naast het feit dat het een gespecialiseerde makelaar is met een focus op sociale instellingen.

De overname van argenius en RVA volgt op de succesvolle overnames van drie Zwitserse makelaars in de afgelopen twee jaar, waaronder het eerder genoemde Born Consulting, Bachmann & Partners en Broker Center Zurichsee. Na de overname zal Howden Zwitserland met argenius en RVA 130 medewerkers tellen in acht regio’s, waaronder Zürich, Basel, Zug, Bern, Luzern, Chur, Genève, Lugano en het Vorstendom Liechtenstein.Felix C. Jenny, CEO of Howden Switzerland, Austria and Liechtenstein said: “We are