Howden versterkt maritieme mogelijkheden met overname van Duitse makelaar Northern Lloyd


Howden heeft  haar maritieme mogelijkheden in Europa uitgebreid  met de overname van de in Bremen gevestigde makelaar Northern Lloyd, een van de toonaangevende maritieme makelaars in Noord-Duitsland. De overname van Northern Lloyd versterkt Howden’s strategie om marktleider te worden voor maritieme zaken in Duitsland.

Door het samenstellen van een team met lokale, gespecialiseerde expertise, is Howden Deutschland goed gepositioneerd om te profiteren van de groeikansen in de Duitse maritieme markt en zal het profiteren van de collectieve kracht van Howden’s wereldwijde footprint

Northern Lloyd is een onafhankelijke makelaar in scheepvaartverzekeringen die scheepseigenaren, schepen en vermogensbeheerders adviseert, risico’s analyseert en diensten biedt op het gebied van placing & claims. Northern Lloyd is een gelicenteerde makelaar van Lloyd’s met activiteiten in belangrijke gebieden waaronder Londen, Athene, Limassol en Abu Dhabi.De overname van Northern Lloyd onderstreept Howdens ambitie om specialismen te verankeren in onze belangrijkste markten en volgt op de succesvolle overname van de toonaangevende Duitse makelaar Franz Gossler Insurance Group in maart 2023 om Howden Global Sport & Entertainment te vestigen als de makelaar bij uitstek voor de regio. Na de overname zal Howden Deutschland meer dan 400 medewerkers tellen verspreid over 10 vestigingen.

Stefan Gläbe, CEO van Northern LloydGroup, verklaart: “Als grote, onafhankelijke makelaar met specialistische expertise is Howden de optimale thuisbasis voor Northern Lloyd nu Jan Riedesel en het team blijven zoeken naar nieuwe manieren om onze klanten innovatieve oplossingen en wereldwijde ondersteuning te bieden. Wij delen de ondernemersgeest en klantgerichte aanpak van Howden en kijken ernaar uit om het netwerk van de Group te benutten om beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”

Daniel Whiteside, Managing Director – Global Head of Marine bij  Howden voegt hieraan toe: “We zijn verheugd om Stefan, Jan en het Northern Lloyd team te verwelkomen bij Howden nu we onze ambitieuze groeistrategie in Europa voortzetten en Howden’s wereldwijde maritieme capaciteiten versterken. Vanaf de eerste ontmoeting met Stefan en Jan was het duidelijk dat er een sterke culturele overeenkomst was, ondersteund door onze wens om het beste talent in de markt aan te trekken en te behouden, en dit leidde ertoe dat Howden de voor de hand liggende plek was voor Northern Lloyd. We zijn verheugd dat het bedrijf nu deel uitmaakt van onze Global Marine Practice.”

Luigi Sturani, CEO van Howden Europe, zegy “Ons snel groeiende Marine & Energy-aanbod in Europa onderstreept de behoefte aan een alternatieve keuze in de markt die de kracht van een wereldwijde makelaar kan combineren met het beste, lokale talent om klanten oplossingen op maat te bieden.Met de toevoeging van Northern Lloyd is Howden Deutschland goed gepositioneerd om deze makelaar bij uitstek te worden, voor klanten met steeds complexere behoeften en de noodzakelijke behoefte aan zowel internationale als lokale expertise.”