Howden RE richt wereldwijd operende Disability, Life & Health Reinsurance Division op met Nederlanders Richard Vuurman, Theo Lutgendorff en Thomas Trompert


Howden RE, onderdeel van de internationale (her)verzekeringsintermediair Howden Group, heeft vandaag (24 oktober) de benoemingen aangekondigd  van Richard Vuurman, Theo Lutgendorff en Thomas Trompert om met ingang van 1 oktober 2022 de nieuwe divisie Arbeidsongeschiktheid, Leven & Zorg (Disability, Life & Health) van Howden RE op te richten en te leiden.

Richard Vuurman

Vuurman treedt in dienst bij Howden RE als uitvoerend directeur en brengt meer dan 20 jaar ervaring in arbeidsongeschiktheids-, levens- en zorgherverzekering mee, meest recentelijk als managing director van herverzekeringsoplossingen voor levens-, ongevallen-, zorg- en  inkomensverzekeringen bij Aon. Lutgendorff, die ook toetreedt als uitvoerend directeur, was vanaf begin 2020 co-leader van Aon’s wereldwijde klantenpraktijk voor ongevallen-, zorg- en levensverzekeringen  en heeft eerder internationale leidinggevende functies bekleed bij Zurich en Aon.

Theo Lutgendorff

Trompert treedt toe als divisiedirecteur en bekleedde eerder herverzekerings- en actuariële functies bij Aon, SNS REAAL en Zwitserleven (Athora). Tijdens zijn loopbaan bij Aon was Trompert ook werkzaam als global disability practice leader. Het in Nederland gevestigde team voor arbeidsongeschiktheids, levens- en zorgverzekeringen, dat rapporteert aan Bradley Maltese, CEO van Howden RE, zal voorstellen ontwikkelen op het gebied van herverzekering en capital management voor bestaande en toekomstige klanten van Howden RE wereldwijd, met een primaire focus op de Europese markt.

Thomas Trumpert

Bradley Maltese, CEO van Howden RE: “Deze benoemingen weerspiegelen het vermogen van Howden RE om het beste talent in de markt aan te trekken en onze vastberadenheid om kwalitatief hoogwaardige intermediaire diensten aan onze klanten te leveren ondanks uitdagende marktomstandigheden. We zullen blijven investeren in expertise om ervoor te zorgen dat we toonaangevend zijn in alle wereldwijde specialismen, een superieur serviceniveau leveren en ervoor zorgen dat onze klanten zoveel mogelijk kansen benutten.”

Howden RE heeft het afgelopen jaar bijna 100 nieuwe mensen aangenomen over het hele spectrum van specialismen. Daarnaast zal de onlangs aangekondigde combinatie Howden-TigerRisk een bedrijf creëren van 450 herverzekeringsprofessionals met complementaire sterke punten, waardoor een marktleider ontstaat op het gebied van treaty & facultatieve herverzekeringen , kapitaalmarkten, MGA’s en analyses.